Administracions

Cassà defineix els reptes del municipi d’aquí al 2025

La sostenibilitat, la qualitat de vida i el desenvolupament econòmic són els eixos d’aquest pla

L’Ajuntament de Cassà de la Selva ha presentat el pla estratègic 2018-2025, un document que té com a objectiu definir el model de municipi que es vol construir a Cassà els propers set anys. Les propostes s’han escollit de forma participativa durant l’últim any i mig, a través de sessions (a què han assistit una quarantena de veïns de mitjana en cada una) i tallers de diagnosi, a més de la jornada final, en què es van acabar escollint les propostes finals. Els reptes marcats per al 2025 van lligats a la sostenibilitat, el benestar i la qualitat de vida dels cassanencs i el desenvolupament econòmic. El document resultant va ser aprovat per unanimitat en el ple del desembre i servirà de full de ruta de les polítiques per a aquest ens municipal durant els següents mandats.

Objectius “realistes”

Durant la presentació del pla estratègic, Gerard Quiñones, tècnic de la consultoria sociopolítica i empresarial Neòpolis i dinamitzador en l’elaboració del pla, va afirmar que els objectius que s’ha marcat el municipi de cara al 2025 són “realistes”. Per la seva banda, el catedràtic de ciències polítiques de la UAB Quim Brugué va destacar “la necessitat de fer planificacions estratègiques, ja que són eines de lideratge que, si a més, es fan de forma participativa, generen espais de col·laboració i intel·ligència col·lectiva”.

Des de l’Ajuntament també es destaca que l’elaboració d’aquest full de ruta ha de servir per fomentar la cultura participativa a l’hora de prendre decisions, unes decisions basades en la comprensió i l’acord, per tal de construir, així, un projecte comú, fet entre l’administració i la ciutadania.

Els reptes col·laboratoris

Segons el consistori cassanenc, la conclusió principal del pla estratègic és que, el 2025, Cassà de la Selva “ha de ser” un municipi sostenible, un pol de centralitat i lideratge del territori, un poble que aposti per la qualitat de vida de la ciutadania i l’educació, que potenciï el desenvolupament econòmic amb actius i singularitats locals i que consolidi un entorn agradable, amable i de qualitat. Unes propostes que desprenen diferents valors, objectius estratègics, eixos de treball i actuacions.

Segons l’alcalde de Cassà, Martí Vallès, “el desplegament d’aquest pla es farà a través d’espais col·laboratoris amb el lideratge tècnic i polític”. Hi afegeix, també, que “es buscarà la implicació de diferents motors de treball”, com a ara administracions i entitats supramunicipals, tècnics, polítics i els ciutadans. Vallès remarca, també, que durant l’execució del pla s’elaboraran fitxes de treball per desplegar “de forma progressiva i temporalitzada” els àmbits temàtics que marca el document, que es pot trobar a la plana web de l’Ajuntament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona