Administracions

ADMINISTRACIONS

L’oposició vol empènyer Colau a diluir el pla hoteler

La modificació del Peuat es debatrà en una comissió d’estudi que dilluns ja inicia els treballs

L’objectiu és pactar una proposta que s’arribi a tractar en el ple

Quan encara queda poc més d’un any de mandat municipal de coll, el pla especial urbanístic d’allotjaments turístics (Peuat) és, probablement, un dels grans trumfos que, en el dia d’avui, es pot adjudicar el govern d’Ada Colau com a balanç provisional de gestió. El gros de l’oposició a l’Ajuntament de Barcelona, però, ja fa temps que barrina com pot esmenar aquesta normativa que dicta les condicions per a l’obertura de nous hotels i similars a la ciutat.

Basant-se en arguments i visions polítiques no sempre coincidents, des del PDeCAT fins al PSC, passant per Cs i el PP, hi ha una reflexió compartida que, en un moment en què l’activitat turística a la capital sembla que ha passat un sotrac, aquesta regulació és massa restrictiva. Cal, doncs, flexibilitzar-la, i la comissió no permanent d’estudi de la situació econòmica de Barcelona que l’Ajuntament constituirà la setmana vinent, i que a priori no suscitava expectatives enfervorides, s’ha convertit en una plataforma idònia no només per forçar el debat sobre el Peuat, sinó també per amplificar-lo.

La presidenta de la comissió, Sònia Recasens (PDeCAT), va confirmar ahir que aquesta qüestió serà un dels punts destacats de la cinquena sessió d’anàlisi, que es farà el 18 de maig. No va voler avançar quins articles del pla podrien ser objecte de revisió –“això es veurà amb el que exposin els compareixents”– ja que això s’haurà de pactar en un document final. I aquí l’oposició s’ha guardat un roc a la faixa. Per evitar el que ha passat, per exemple, en la comissió sobre el tramvia, s’ha pactat que hi hagi un text de conclusions que, després, s’elevi al ple. I, amb això, un eventual pronunciament majoritari de correcció del Peuat guanyaria visibilitat. I transcendència.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona