Administracions

llei de contractes

jornades

La nova llei de contractes, un maldecap per a l’administració local

Una cinquantena de secretaris, interventors i tècnics de contractació d’ajuntaments, consells comarcals i la Diputació de Girona van participar ahir a Banyoles en una jornada en què experts de l’Associació Catalana de Municipis (ACM) van informar sobre la nova llei de contractes del sector públic, que fa pocs dies va entrar en vigor a l’Estat espanyol, imposada per la UE.

La nova normativa –va explicar a aquest diari Carles Bassaganya, responsable del gabinet d’estudis i programes (central de compres) de l’ACM– rebaixa l’import dels contractes menors (de 18.000 euros a 15.000) i impedeix que es pugui contractar per aquest concepte la mateixa empresa més d’un cop a l’any, una restricció –consideren des de l’ACM– que complicarà molt els tràmits als ajuntaments petits, que són els que fan més contractes d’aquest tipus. Segons Bassaganya, això preocupa molt l’administració local, atès que implicarà una pèrdua d’agilitat en els processos.

Un altre aspecte a resoldre en l’aplicació de la nova llei –hi va afegir– és que segons quins articles es poden interpretat de maneres diferents.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia