Administracions

municipal

pressupost participatiu

Els veïns de Castelló ja poden votar les inversions del 2018

El període de votació del primer pressupost participatiu del municipi es va iniciar ahir

Els veïns tindran tres setmanes de termini per decidir quins dels 20 projectes seleccionats es realitzaran

Des d’ahir dilluns, els veïns de Castelló d’Empúries disposen de cinc punts de votació per decidir quins projectes volen incorporar al primer pressupost participatiu del municipi. De fet, la votació és exclusivament telemàtica –no pas en cap urna física–, i es pot votar des de qualsevol domicili particular connectant-se al portal web www.tutriescastello.cat ; l’única diferència és que en aquests cinc punts repartits en dependències municipals, a més d’un ordinador per votar, hi haurà personal municipal per ajudar els veïns que ho necessitin a fer el tràmit. El període de votació quedarà obert durant tres setmanes (fins al dia 6 d’abril inclòs).

Podran participar-hi totes les persones empadronades a Castelló d’Empúries majors de 16 anys. Coincidint amb l’inici del termini de votació, l’alcalde Salvi Güell, i Anna Massot, regidora de Participació Ciutadana, van justificar ahir l’edat mínima de 16 anys argumentant que bona part dels projectes proposats són precisament relacionats amb activitats per als joves.

Els veïns de nacionalitat estrangera (que en el cas d’Empuriabrava representen un col·lectiu important, també poden participar a la votació si són empadronats al municipi introduint en el formulari el seu NIE enlloc del DNI.

Un cens de 9.000 votants

Amb aquestes dades a la mà, el govern municipal avança que seran unes 9.000 persones les que podran participar en la votació. Conscients que la participació acostuma a ser poca en aquests processos (d’entre un 1,5% i un 3 % en altres municipis de la demarcació), Güell i Massot apel·len els seus conciutadans a participar-hi en gran nombre, però no es fixen un objectiu mínim de votants per a aquesta primera experiència.

Èxit de propostes

Amb tot, confien que s’aconseguirà una bona participació tenint en compte que, en les fases prèvies, Castelló d’Empúries és el municipi de les comarques gironines on hi ha hagut més bona resposta i més projectes presentats: el procés es va iniciar l’octubre del 2017 i es van recollir més de 600 propostes. Un cop destriades les que no s’ajustaven als requisits o que superaven la partida de 125.000 euros, van quedar 48 propostes, d’entre els quals un fòrum ciutadà va prioritzar les 20 que ara es posen a votació.

Cada ciutadà podrà votar fins a tres projectes i s’executaran els més votats, fins que s’esgoti la partida de 125.000 euros. “Vam ser agradablement sorpresos per la forta participació dels veïns en les fases de selecció, i els animem a seguir en la mateixa dinàmica en aquest últim tram del procés”, diu Anna Massot.

L’alcalde hi afegeix que el govern no té preferències entre els projectes que es posen a votació. Al contrari, avança que entre els projectes que no es puguin fer aquesta vegada pel límit de 125.000 euros, possiblement alguns s’incorporin posteriorment en el pressupost municipal.

LA DATA

06.04.18
És la data límit per votar.
Ahir es va obrir el període de tres setmanes per poder votar telemàticament.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona