Administracions

Urbanitzen el darrer sector de creixement de Palamós

L’ampliació del carrer Enric Vincke, una operació urbanística de 5,7 milions d’euros, és la més important que es fa al municipi des de l’obertura de l’avinguda Catalunya, ara fa uns trenta anys

Palamós afronta el desenvolupament urbanístic més important dels darrers trenta anys amb les obres d’urbanització del camí de la Font, al sector del Pla d’en Nau, que tenen un pressupost de 5,7 milions d’euros. Aquesta operació comporta perllongar el carrer Enric Vincke fins a l’altura de Sant Joan de Palamós. L’anterior gran desplegament urbanístic del municipi va ser el de l’avinguda Catalunya.

L’alcalde de Palamós, Lluís Puig, destaca la importància del projecte: “Palamós segueix sent un punt on es vol comprar habitatge i fins ara no hi havia sòl; ara, amb aquesta actuació al Pla de Sant Joan, es podrà acomplir aquesta demanda, amb un projecte que redefinirà la configuració urbanística de la població.”

El desenvolupament d’aquests dos plans de millora urbana del camí de la Font ha de donar un nou impuls a la creació de sòl urbanitzable a Palamós, però també a zones verdes públiques, equipaments i uns nous serveis viaris. Ara s’aborda la urbanització de tot aquest sector, que en total suma uns 80.000 metres quadrats bruts de sòl. El projecte, en aquesta fase, comprèn obrir nous carrers, fer les xarxes de clavegueram, aigües plujanes, xarxa de distribució d’aigua potable, de subministrament elèctric i enllumenat públic, de comunicacions i de subministrament de gas.

En la seva prolongació cap a Sant Joan, el carrer Enric Vincke tindrà una amplada total de 20 metres. En paral·lel hi haurà un passeig arbrat que inclourà també el traçat d’un carril bici. S’obriran fins a tres carrers transversals, dos dels quals connectaran aquest vial principal amb l’avinguda de la Llibertat, i amb el carrer de Núria l’altre. A l’altura del primer carrer, on es farà una rotonda, també hi haurà una zona verda amb format de parc urbà. A banda, l’actuació també preveu l’allargament del carrer de Núria, mentre que el carrer de la Font quedarà reduït només al tram inicial del seu traçat actual, partint del carrer Rentadors.

Un altre aspecte important d’aquest projecte és que el carrer Enric Vincke s’allargarà fins a confluir amb el camí Vell de la Fosca. Precisament, el POUM de Palamós preveu que en el futur arribi fins a connectar amb l’autovia C-31, a l’altura del carrer Arnau sa Bruguera. En tot cas, i ara mateix, els dos polígons afectats per aquest darrer tram encara no es desenvolupen. De fet, això permetria, des de l’avinguda de Catalunya, disposar des del centre d’un altre punt de connexió amb la C-31 i millorar la mobilitat al municipi. De fet, en bona part, la modificarà.

Dos plans de millora

En aquest sector es desenvolupen, doncs, dos plans de millora: els del camí de la Font sud i nord, que, respectivament, es corresponen amb els polígons set i vuit previstos en el POUM. Per fer-se’n una idea, i mirant des del carrer Vincke cap a Sant Joan de Palamós –vegeu la imatge–, els terrenys que ara s’urbanitzen són els que ens quedarien a la dreta, agafant com a eix la prolongació del carrer. El carrer Enric Vincke s’allargarà des d’aquest punt fins a confluir amb el camí Vell de la Fosca.

LA DATA

1990
A finals de la dècada dels anys 80 i primers del 90 del segle passat es s’urbanitzar l’avinguda Catalunya.

LA XIFRA

80.000
metres quadrats
de sòl brut és el que comporta la urbanització del nou sector, amb 5,7 milions d’inversió.

LA FRASE

Palamós segueix sent un punt on es vol comprar habitatge i fins ara no hi havia sòl urbanitzable
Lluís Puig
alcalde de palamós


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia