Administracions

Palamós estudia connectar el passeig amb el port

El pla especial del port, sobre el qual ara es consulta la població, vol resoldre l’ordenació d’aquest característic espai en els sectors de la Planassa, la Catifa, la zona nàutica popular i la pesquera

El pla especial del port de Palamós es troba en fase de consulta a la població per tenir en compte suggeriments durant el procés de redacció. Un pas previ que, entre altres consideracions, no amaga una vella idea com és la connexió del passeig marítim amb la zona portuària. Ports de la Generalitat, conjuntament amb l’Ajuntament, ha treballat en els darrers anys per racionalitzar aquests espais; des de Ports es va convertir el dic comercial en una gran zona de passeig oberta a la població, amb mesures per fer-la més segura i ordenada. Però el treball no ha d’acabar aquí. La gran pregunta continua sent la mateixa: com es pot connectar d’una manera ordenada el port i el passeig per crear un gran espai? Ara, els redactors del pla tenen a les seves mans plantejar una proposta que ho faci possible i que, a la vegada, serveixi per potenciar aquestes zones en tots els sentits.

El procés participatiu era, doncs, el pas previ. Un procés que, segons explica l’alcalde de Palamós, Lluís Puig, era necessari perquè l’equip de govern, d’ERC i CiU, volia que es fes tenint en compte els veïns.

La gran ordenació

Però, a la pràctica, i més enllà de tot això, el pla ha de servir per dur a terme una gran ordenació que afectarà des del sector de la gastronomia fins al residencial, el comercial i l’industrial. I tindrà en compte, també, paràmetres com l’estat d’alguns edificis de la façana marítima de la Catifa o la valoració que es fa de la zona nàutica d’esbarjo papular o de la pesquera. Un treball que comportarà actuacions urbanístiques que poden tenir efectes. Hi ha diverses preocupacions, com ara les zones d’aparcament. En aquest sentit, es pregunta si a la zona de serveis de la Pedrera, un espai excavat a la roca com a dic del moll comercial, s’hi ha de fer un gran aparcament –en vertical–, a banda de com s’ha de potenciar la imatge d’aquest espai i, a la vegada, plantejar la possibilitat de noves activitats lligades a l’activitat portuària.

L’enquesta que s’ha preparat es porta a terme en dos formats: digital i en paper. La digital es pot emplenar en línia a través d’un enllaç accessible des del web. Pel que fa al format paper, s’han editat 9.000 qüestionaris, que s’han repartit per les bústies dels domicilis.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona