Administracions

Fermí Santamaria no es presentarà a la reelecció a l’alcaldia de Llagostera

Històric de la política municipal, i després de dotze anys de govern, es dedicarà a la família

En el balanç de la feina feta destaca el pla de barris

Un dels referents de la política local a les comarques gironines, l’alcalde de Llagostera, Fermí Santamaria (Tarifa, 1954), no es presentarà a la reelecció un cop acabi aquest tercer mandat com a alcalde. “La meva retirada és una decisió molt pensada”, explicava ahir Santamaria, que va aconseguir l’alcaldia de Llagostera el 2007, just quan començava la crisi econòmica, i la va revalidar el 2011 amb majoria absoluta d’onze regidors i el 2015, amb majoria absoluta de nou. “No són números que t’animin a deixar la política activa, però he posat a la balança família i política i ha guanyat la meva gent.” Remarca que no és qüestió ni de cansament ni d’edat.

Va entrar en política municipal el 1979 amb les primeres eleccions, i amb 24 anys com a regidor. Després ho va deixar fins que “CiU em va venir a buscar per liderar el projecte a Llagostera”. Defensa que tot polític “hauria de passar pel món municipal”. Del balanç a l’alcaldia, Santamaria feia èmfasi en la transparència de la gestió de govern: “Me’n vaig amb el mateix patrimoni, mentre que m’he enriquit en amics, estima i coneixements; és la riquesa més important que he assolit.” En un municipi econòmicament sanejat, destacava que el pla de barris ha marcat la pauta de la gestió de govern, així com la política de participació ciutadana.

Fermí Santamaria assenyalava que va tenir dubtes de la seva retirada arran d’una conversa amb el president Carles Puigdemont a Brussel·les, però va madurar la idea i va concloure que “podia continuar treballant pel país sense ser alcalde”.

LA DATA

2007
va aconseguir
l’alcaldia per primer cop. Va ser reelegit amb majoria absoluta el 2011 i la va revalidar el 2015

LA FRASE

Soc dels polítics que defensen que no és bo eternitzar-se en el càrrec; s’ha de donar pas a gent jove amb noves idees
Fermí Santamaria

D’Andalusia i independentista

“No era independentista però m’han fet independentista”, insisteix Fermí Santamaria, nascut a Tarifa (Cadis). Subratlla que “el país l’estan dividint ells”, referint-se a Espanya, i hi afegeix: “Ningú m’ha demanat que renunciï a les meves arrels per ocupar un càrrec públic o ser alcalde de Llagostera.” Recorda una frase que li va dir la seva mare i que ha intentat aplicar:“No oblidis la terra on vas néixer però treballa per la terra que et veurà créixer.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona