Administracions

Enderroc de les escoles velles de Castell d’Aro

S’hi construirà un edifici sociocultural de 1.100 m² amb un cost de 2,5 milions d’euros

Les antigues escoles de Castell d’Aro ja són definitivament història amb el seu enderroc, que es va culminar ahir. L’antic edifici es va construir el 1959, si bé els tràmits per a la construcció es van iniciar oficialment l’any 1932. Els veïns del municipi es van poder acomiadar de l’antiga escola l’11 de març passat en un acte popular en què, a més, es van recollir imatges i testimonis d’aquest centre.

Un nou equipament

El solar donarà pas a un gran centre cívic que s’hi s’aixecarà i que tindrà 1.100 metres quadrats de superfície i un cost de 2,5 milions. El centre sociocultural ha estat concebut per l’estudi d’arquitectura de Ricard Turon i recorda la silueta de la torre d’un castell, expandida en horitzontal, on els merlets canalitzen espais lliures amb vidrieres per afavorir l’entrada de llum a la planta superior. Hi haurà una gran sala polivalent, altres sales menors, espais per a entitats, serveis de biblioteca, informàtica i una zona per a la gent gran.

Patrimoni de la Generalitat hi va donar el vistiplau, amb un informe favorable a la integració paisatgística, el qual va servir a l’equip de govern per desestimar l’única al·legació que es va presentar i que en qüestionava el disseny d’avantguarda. Aquest edifici de nova construcció queda al límit del nucli històric de Castell d’Aro, bé cultural d’interès nacional.

Un projecte que va veure la llum el 1959

Les primeres referències escolars al municipi daten de mitjan segle XIX amb escoles unitàries per a nens i nenes íntegrament a Castell d’Aro, llavors la capital del terme. A Platja d’Aro –llavors Fenals d’Aro– no va ser fins al 1915 que es va aprovar la creació de l’escola mixta. L’any 1932 l’Ajuntament va crear una escola de nenes en un espai de lloguer i es van iniciar els tràmits per construir un nou edifici, projecte estroncat per la Guerra Civil i que no va veure la llum fins al 1959. Simultàniament, l’escola Vall d’Aro, a la plaça Poeta Sitjar de Castell d’Aro, va fer via fins que el curs 2015/2016 va inaugurar un nou espai de 2.300 m² al costat del nou institut Ridaura.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona