Administracions

Palamós impulsa un pla de millora de voreres que afectarà uns 1.341 m²

Es preveu millorar l’accessibilitat, amb l’adaptació dels guals de les zones de pas i dels trams amb una amplada insuficient, i la substitució d’arbrat

L’Ajuntament de Palamós ha iniciat el projecte de condicionament de diversos trams de voreres del municipi amb una actuació que comprèn un total de 1.341 m² de superfície. Els treballs duraran dos mesos i tenen un cost de 116.992 euros. L’alcalde, Lluís Puig, explica que els treballs segueixen les directrius del pla de millores de voreres del municipi, que en els darrers anys ha permès el condicionament integral d’un ampli nombre de trams d’aquests elements que, en aquests casos, presentaven desperfectes o bé no s’ajustaven als requisits d’accessibilitat i mobilitat.

El projecte que ara ja s’executa ha estat elaborat per l’àrea municipal d’Urbanisme i consisteix a reemplaçar tot el paquet estructural i el paviment dels trams de vorera que presenten diversos desperfectes, amb la pèrdua de regularitat del panot, i l’aixecament i trencament de peces. Aquesta actuació també permetrà ajustar les voreres als requisits d’accessibilitat, amb l’adaptació dels guals de les zones de pas i dels trams amb una amplada mínima insuficient.

“Una part de les voreres afectades presenten danys estructurals ocasionats, principalment, pel desenvolupament en superfície de les arrels d’alguns dels arbres que en l’actualitat hi ha ubicats”, destaca Puig. Aquest és el cas del carrer de Nàpols o bé de l’avinguda de Catalunya.

Precisament aquest projecte de millora de les voreres preveu la retirada d’aquests arbres, bàsicament plataners, que seran substituïts per magnòlies, menys agressives i, per tant, que a la llarga no tenen impacte en la vorera.

Aquestes obres afecten el carrer de Nàpols, en el tram de vorera comprès entre el carrer Indústria i l’avinguda de Catalunya; el carrer de Xaloc, entre els carrers Santa Joaquima de Vedruna i Salvador Albert i Pey; el de Sant Joan Baptista de La Salle, entre el carrer Mossèn Jacint Verdaguer i el carrer Ample; el de Josep Joan, entre el carrer Rentadors i l’avinguda de Catalunya; el passatge del Taper, i un tram de l’avinguda de Catalunya, entre els carrers València i Mallorca.

LA FRASE

Moltes voreres presenten danys estructurals ocasionats sobretot per les arrels d’alguns arbres
Lluís Puig
alcalde de palamós

LA XIFRA

1.341
metres quadrats
és la superfície total de voreres on s’intervindrà en aquesta fase del projecte de millora.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia