Administracions

Barcelona idea com tenir més pisos públics

El consistori i entitats es reuneixen per primer cop per perfilar propostes

Representats de l’Ajuntament de Barcelona i diverses entitats que treballen en l’àmbit de l’habitatge, com ara la PAH, l’Observatori DESC o el Sindicat de Llogaters, entre d’altres, van celebrar ahir la primera reunió d’un grup de treball que ha d’acordar mesures concretes per ampliar el parc d’habitatge social a la ciutat. Els objectius que s’han fixat assolir els uns i els altres estan enumerats en una moció aprovada pel consistori el 23 de febrer passat, i consisteixen, per exemple, a destinar el 30% dels edificis de nova construcció a pisos protegits o convertir en residencials algunes finques de titularitat pública que tenen altres usos. A la sortida, tant portaveus del govern com dels col·lectius participants van valorar de manera positiva la trobada, tot i que no van voler detallar gaire les primeres propostes que es van posar sobre la taula. “Hem de garantir el dret a l’habitatge i que existeixi més parc públic de lloguer, com passa a París o Nova York, on el sector privat també se’n corresponsabilitza”, manifestava la portaveu de la PAH, Lucía Delgado, que va instar a portar a terme noves reunions –l’última és el dia 22– per intentar assolir un gran acord en la matèria.

Esmena total del PSC

Coincidint ahir amb aquesta cimera, el president del grup del PSC, Jaume Collboni, va denunciar que Barcelona està en “mínims històrics en producció d’habitatge públic”. Segons els seus càlculs, el govern de Colau finalitzarà el mandat amb 700 pisos acabats, tot i que els socialistes asseguren que se’n podrien haver fet fins a 5.000, si no s’haguessin pres decisions com ara aturar promocions acordades en el mandat passat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona