Administracions

Nou acord laboral al Consell de la Garrotxa després de 17 anys

S’ha aprovat per unanimitat de tots els grups

En l’antic només s’hi havien fet modificacions parcials el 2005 i el 2008

Disset anys després, els 150 treballadors del Consell Comarcal de la Garrotxa i dels ens públics que en depenen –el Consorci d’Acció Social de la Garrotxa i el Consorci de Salut Pública i Medi Ambient– milloraran les seves condicions laborals. Després d’anys de negociacions, el ple del Consell ha donat llum verd per unanimitat al conveni que substitueix el del 2001 i fixa aquestes noves condicions. Entre les més destacades hi ha el reconeixement gradual dels triennis, una nova regulació de les hores extres i l’ampliació de les vacances segons l’antiguitat.

El president del Consell Comarcal, Joan Espona, ha agraït l’esforç de totes les parts per trobar una solució i ha remarcat que redactar el conveni ha estat difícil perquè les negociacions s’han dut a terme en el marc de la crisi econòmica que ha afectat i afecta els ens públics, i per les reduccions salarials imposades pel govern espanyol. I també ha indicat que el Consell Comarcal és una administració finalista, que no cobra impostos i, per tant, que no genera ingressos propis.

En la mateixa reunió ordinària del ple comarcal, Raül Massanella ha pres possessió del càrrec de conseller comarcal per la CUP en substitució de Sílvia Pagès. També s’han aprovat mocions de defensa de l’escola catalana i del model educatiu i de suport al model d’immersió lingüística i de lluita contra la vespa asiàtica, per unanimitat, i de suport als CDR, amb el vot en contra del PSC.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.