Administracions

Sant Feliu reprèn el fil amb el govern pel llegat dels Anlló

L’executiu guixolenc es reunirà amb Patrimoni per reactivar el compromís de rebre la liquidació dels diners de les subhastes, estroncat pel 155

L’encaix urbanístic dels pisos socials al Mediterrani, més avançat

El govern de Sant Feliu es reunirà aquest mes amb responsables de Patrimoni de la Generalitat per reactivar el tràmit de la liquidació dels diners recaptats per la venda de propietats del llegat dels germans Joan i Francesc Anlló, teòricament uns tres milions d’euros, dels quals caldrà restar les despeses d’impostos, manteniment i gestió de la venda dels béns durant els anys que han passat.

Els hotels i propietats dels Anlló van tancar ara fa 15 anys, l’estiu del 2003, mesos després que tots dos morissin sense hereus. Després d’una dècada empantanegats –primer, perquè amb les revaloracions anuals de la bombolla no hi havia pressa, i després, per la crisi que va desencadenar l’explosió de la bombolla–, el 2013 la Generalitat, com a responsable de l’herència intestada, va començar a subhastar les propietats i a trobar compradors.

El 155 ha congelat plans

L’any passat, l’alcalde, Carles Motas, i el director de Patrimoni, Francesc Sutrias, es van donar fins a final d’any per vendre el darrer gran hotel, el Panorama Park, i convocar la junta distribuïdora d’herències, l’òrgan integrat per les dues administracions per vehicular la destinació dels fons a projectes culturals i socials al municipi. L’aplicació de l’article 155 va deixar el compromís en l’aire –per bé que no va impedir que el Panorama fos venut per 1,86 milions a final d’any després que la subhasta hagués quedat deserta–, però ara que hi torna a haver govern el consistori vol desencallar la liquidació.

Entre els destinataris, el Museu Carmen Thyssen, a través de la seva fundació local participada pel consistori guixolenc, rebrà part de la liquidació del llegat pel vessant cultural. I pel social, el regidor d’Urbanisme, Josep Saballs, recorda l’altre projecte de reconvertir l’Hotel Mediterrani en una desena d’habitatges socials. En aquest darrer camp, l’edil explica que les consultes no s’han aturat i que s’ha trobat l’encaix per fer prosperar una modificació de planejament que considerarà la finca hotelera “per a ús social o dotacional”, categoria diferent de la residencial però que facilita la cessió en espècie a la Fundació Guíxols Surís i la destinació de recursos econòmics per afrontar les obres de transformació en habitatges per a emergències.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona