Administracions

Els botiguers del carrer Tarongeta de Palafrugell protesten prenent el carrer

Treuen taules i cadires per reclamar a l’equip de govern, d’ERC i CiU, que millori el tancament de la circulació de vehicles, que troben “nefasta”

Els comerciants i botiguers del carrer Tarongeta de Palafrugell han apostat per prendre el carrer amb taules i cadires per protestar pel que consideren una “nefasta” gestió del tancament del carrer a la circulació de vehicles. Segons els mateixos comerciants, aquest no és un tema nou perquè, i segons expliquen, fa més de vint any que diferents equips de govern han treballat per aconseguir la conversió de la zona centre en zona de vianants, però ha anat quedant pendent.

Ara mateix, i segons fonts dels comerciants, s’ha arribat a un punt en què la unitat és imprescindible. En aquest sentit, i a banda de l’acció de treure taules i cadires per fer partides de cartes, s’està treballant per crear una plataforma de comerciants molt més àmplia, que inclogui també els del mercat.

Crítiques a la gestió

Els comerciants critiquen la manera amb què el govern d’ERC i CiU ha portat a terme el tall de la circulació al carrer. Segons el que expliquen, tot aquest procés s’ha dut a terme sense cap treball de senyalització previ. En aquest sentit, sostenen que s’aboca els conductors “a fer tombs pel poble, sobretot els que són visitants i queden desconcertats amb el tall del carrer, una petita tanca de plàstic posada al mig del vial”. A més, expliquen que en aquella zona les places de pàrquing del Camp d’en Prats són insuficients per al volum de trànsit que té la zona i més ara amb el tall del carrer.

“Fa vint anys que els equips de govern es plantegen portar a terme convertir el centre en zona de vianants, però per diversos problemes encara no resolts ha quedat pendent”, sostenen. Els comerciants avisen que el que fan apostes temeràries com aquesta és incentivar els visitants a marxar del poble i anar a pobles veïns amb circulacions més fluides i zones d’aparcament amb més capacitat.

Els comerciants ja estan fent gestions per posar en marxa una plataforma de comerciants, més àmplia amb el mercat.

LA XIFRA

20
anys asseguren els comerciants que s’ha treballat en la conversió del centre en zona de vianants, sense resultats.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona