Administracions

Castelló proposa una nova congelació d’impostos

La modificació de les ordenances fiscals es durà avui al ple per sotmetre-la a aprovació, amb l’objectiu d’evitar l’augment de la pressió fiscal als contribuents

L’increment del cost de l’aigua no es farà repercutir en els usuaris

El govern local de Castelló d’Empúries, encapçalat per Salvi Güell, portarà al ple d’avui la modificació de les ordenances fiscals per a l’any 2019, amb la proposta de congelar per sisè any consecutiu els impostos, els preus públics i les taxes municipals. L’objectiu és evitar l’augment de la pressió fiscal als contribuents.

Les noves ordenances estableixen nous beneficis fiscals i mantenen els vigents per tal “d’afavorir aquells col·lectius més perjudicats per la crisi econòmica”. També inclouen diversos ajustos “tècnics i de gestió” com ara ampliar l’import de l’exempció a l’hora de presentar garanties en les sol·licituds d’ajornament i fraccionament: es passarà de 18.000 euros a 30.000. Així mateix, mantenen la bonificació temporal a la quota a favor dels béns immobles urbans ubicats en disseminats que disposen d’un nivell de serveis de competència municipal, infraestructures o equipaments col·lectius inferior a l’existent en zones consolidades del municipi, per tal de graduar l’actualització que s’ha produït per la regularització cadastral que es va dur a terme durant l’exercici 2015. Aquesta bonificació gradual, que es va implantar el 2017, té un període de quatre anys: anava del 80% de l’any passat al 20% del 2020. L’any 2019 li correspondrà un 40%.

Quant al rebut de l’aigua, tant a Empuriabrava com a la vila es preveu adequar les taxes de subministrament al que va determinar la Comissió de Preus de Catalunya, sense que això suposi un increment de cost per a l’usuari. Queden exemptes de la taxa les ocupacions de terrenys d’ús públic, les ocupacions derivades de la llicència d’obres per rehabilitació de façana que han obtingut bonificació i les ocupacions derivades de llicència d’obra major, quan ja es prevegin en el projecte aportat. S’hi inclou així una bonificació del 50% per a les taxes del mercat medieval del festival Terra de Trobadors a les persones que tinguin una discapacitat.

LA XIFRA

6
anys
fa que la proposta d’ordenances fiscals de Castelló busca la congelació d’impostos.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona