Administracions

Palamós disposarà el 2019 d’1,6 milions d’inversions

El ple va aprovar ahir el pressupost per al 2019 de 23.816.200 euros, que el govern d’ERC i CiU defineix de realista

El PSC, que fins ara havia votat en contra dels comptes, s’absté com a vot de confiança

L’Ajuntament de Palamós disposarà el 2019 d’un pressupost que puja a 23.816.200 euros, uns 600.000 euros més que el del 2018, tot i mantenir la congelació de taxes i impostos. El pressupost es va aprovar ahir inicialment amb el vot a favor del govern, d’ERC i CiU, i els vots favorables de Junts per Palamós i Sant Joan i la regidora no adscrita, l’abstenció del PSC i el vot en contra de la CUP, tots a l’oposició.

L’alcalde, Lluís Puig, explica que es parteix d’una previsió d’ingressos realista, especialment perquè en els últims quatre exercicis s’ha superat les previsions inicials. Pel que fa a les inversions, Puig destaca que la previsió és d’1.690.000 euros. Entre els projectes destaca: una nova pista poliesportiva (300.000), les expropiacions del projecte Integral La Fosca fase II (300.000), el camí de ronda Pites-Castell (210.000) i altres petits projectes de via pública, en el marc de la millora de carrers i places, que ha liderat el govern d’ERC i CiU.

En l’àmbit social, es reforça amb personal propi l’àrea d’Acció Social, amb l’augment de la partida Palamós Ciutat Educadora (+5000), projectes socials (+5000) activitats de Joventut (+2000) i, pel que fa referència a la participació ciutadana, la partida s’augmenta fins a 100.000 euros a triar per la ciutadania en inversions.

Un altre aspecte destacat és el deute. Es preveu que aquest arribi al 29% però, amb més amortitzacions, aquesta pot quedar per sota del 20%. Puig també va destacar que la congelació de taxes i impostos, per quart any consecutiu, permetrà acabar el mandat sense augmentar la pressió fiscal sobre la gent de Palamós i Sant Joan. A més, es preveu una reducció a tots els usuaris de la matrícula i bonificacions de fins al 50% en funció del nivell ingressos en quotes a la llar d’infants.

Vot de confiança

El PSC, que fins ara tradicionalment havia votat en contra de tots els pressupostos del govern, va optar per una abstenció. Un vot que Joan M. Juan Gea va deixar clar que era una mostra de confiança. Diversos punts van influir-hi, com ara el compromís del govern de fer la nova pista esportiva i el procés de diàleg que s’ha donat. Gea –com ja havia fet en el punt de les ordenances– va demanar més ambició per estar més al costat del ciutadà i el compromís de comprar l’antic ajuntament de Sant Joan.

LA FRASE

És un pressupost realista que dona resposta a les necessitats dels veïns i veïnes de Palamós
Lluís Puig
alcalde de palamós (ERC)


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona