Administracions

Un milió i mig d’euros per connectar Castell i Palamós

L’Ajuntament impulsa un pla ambiciós per millorar el camí de ronda des del passeig de les Pites fins al paratge i la platja de Castell

Es vol afavorir l’accessibilitat entre el nucli i el paratge

L’equip de govern de Palamós, d’ERC i CiU, ha donant un impuls definitiu a l’ordenació i restauració paisatgística de la platja de Castell amb el projecte de millora del camí de ronda. Aquest projecte, amb un cost d’1.400.000 euros, ha de permetre connectar resseguint el camí de ronda, arran de mar, el paratge de Castell amb el nucli de Palamós. Segons explica l’alcalde, Lluís Puig, és tracta d’una iniciativa important perquè a banda de la millora de tot el tram ara mateix “hi ha un tall que no es pot fer perquè no existeix i s’ha de passar per la carretera”.

Experiència

La connexió entre els dos espais és important, segons Puig, perquè amb el nou aparcament de Castell i els treballs d’ordenació és essencial poder facilitar anar de manera fàcil d’un punt a l’altre. “Volem que anar a Castell sigui una experiència, però que a la vegada també inviti a passejar i anar des de Castell fins a Palamós i a l’inrevés”, explica.

El pressupost municipal del 2019 ja inclou una important partida de 210.000 euros. A aquests, s’hi han de sumar els 600.000 euros que ja s’han aconseguit dels fonts FEDER. “Ara hem gestionat adherir-nos als plans de foment de turisme per mirar de completar la partida”, destaca Puig, que es mostra optimista sobre aquest punt.

Un cop es completi el pressupost es procedirà en poc temps, segons l’alcalde, a licitar l’obra. Ara mateix, i segons l’alcalde, es disposa ja d’un avantprojecte molt detallat.

El projecte de Castell, però, sempre s’ha plantejat com un tot i, ja des dels seus inicis, es tenia la vista posada en la millora del tram de camí de ronda des del nucli fins al paratge.

LA XIFRA

810.000
euros
és el que es compta ara mateix del pressupost total d’1,4 milions d’euros per tirar endavant el projecte.

LA FRASE

Volem que anar a Castell sigui una experiència, però que a la vegada també inviti a passejar
Lluís Puig
alcalde de palamós (ERC)

El nou aparcament, enllestit

Un tractor treballava per restaurar els camps de conreu fins on fa poques setmanes hi havia l’aparcament de Castell. Ara s’ha reobert la zona de benvinguda per fer aquesta funció, això sí amb moltes menys places d’aparcament. Des d’aquesta zona, però, ja es pot accedir per un camí vorejat d’arbres fins al nou gran aparcament de Castell amb una capacitat per a uns 660 vehicles. Amb aquest projecte, i en espera de millorar el camí de ronda fins al nucli, es tanca el projecte d’ordenació d’aquest sector característic.

Els treballs a Castell han permès ordenar aquest espai creant uns canals d’infiltració d’aigua i mitgeres centrals on s’ha plantat vegetació autòctona, arbrat i plantes arbustives, que ajudaran a integrar la zona al seu entorn. Els perímetres d’aquest espai s’han delimitat amb la construcció de dics o motes de terra on s’ha plantat vegetació autòctona. També s’han col·locat passeres de fusta per facilitar i ordenar el pas dels visitants a través dels canals plantats. Mitjançant aquests vials delimitats es regula el flux d’accés dels usuaris a la platja.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia