Administracions

L’alcalde d’Olot encara confia a aprovar el pressupost

Fa una crida a la responsabilitat dirigida a tots els grups municipals i recorda que es mantindrà obert al diàleg fins a l’últim moment

Els comptes consolidats pugen a 35,2 milions d’euros

L’alcalde d’Olot, Josep Maria Corominas, va fer ahir una crida a la responsabilitat de tots els grups polítics perquè no tombin el pressupost municipal del 2019 que demà ha d’anar a debat al ple i va dir que manté obert el diàleg amb tots. Corominas va recordar a ERC que els 400.000 euros de l’Espai Cràter, el principal escull per a aquest grup, estan íntegrament finançats per la Unió Europea i per la Diputació, i que només per les restriccions pressupostàries del govern espanyol es podria generar algun problema de tresoreria, que no seria insalvable. A més, va recordar que, en la seva última reunió, el consell social de la Universitat de Girona –en què va assistir el president gironí dels republicans– va lloar aquest projecte. “ERC, com el PDeCAT, duia en el seu programa un centre d’interpretació dels volcans. Nosaltres complim els compromisos, i ells?”, va interpel·lar. L’alcalde també va fer extensiva la crida a la responsabilitat al PSC. “Entenc que puguin estar enfadats i em responsabilitzo del trencament del pacte de govern per elements externs. Que revisin, però, el pacte i veuran fins a quin punt l’hem portat a terme”, va indicar.

El pressupost inclou una picada d’ullet a Olot en Comú, amb 75.000 euros per fer el projecte de la piscina coberta que ha defensat aquest grup, i també a ERC, amb els increments de les partides per als plans d’intervenció a Sant Miquel, al nucli antic i al conjunt dels altres barris en general, així com a la Fundació d’Estudis Superiors.

El Cràter (400.000 euros) és un dels projectes del capítol d’inversions, que està dotat amb 3,5 milions d’euros i que inclou també l’última anualitat del Firal (1,1 milions), més inversió per als centres educatius, els tancaments de l’escola d’art (170.000 euros), la segona fase de les obres del geriàtric Sant Jaume (790.000 euros), l’activació del coworking de Can Nyera (156.000 euros) i, entre d’altres, l’increment dels ajuts a entitats fins als 750.000 euros.

El pressupost consolidat de l’Ajuntament puja a 35,2 milions d’euros, un 3,5% superior al d’aquest any. I les ordenances fiscals, que també es portaran al ple, inclouen un increment del 2,2% corresponent a l’IPC d’agost a agost i un 2,8% per l’increment del servei de recollida i de tractament de les deixalles.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona