Administracions

Banyoles congela les taxes i els impostos municipals de cara a l’any que ve

El ple municipal va donar ahir llum verd a les ordenances fiscals del 2019, amb el vot a favor de CiU, l’abstenció de JpB i l’oposició de la CUP i ICV

Les taxes i impostos municipals de Banyoles del 2019 seran els mateixos que els vigents aquest any. Ahir, el ple municipal va donar el vistiplau a les corresponents ordenances fiscals. Els regidors de l’equip de govern (CiU) van ser els únics que hi van votar a favor, mentre que la resta de grups no hi van donar suport, per diverses raons.

El regidor d’Hisenda, Pau Comas, va presentar la congelació de taxes i impostos com el compliment del compromís electoral de no augmentar la pressió fiscal sobre els ciutadans, mantenint alhora la bona salut financera del consistori. El principal partit de l’oposició (JpB-ERC) es va abstenir, no pas perquè estigués en contra de la congelació de taxes i impostos, sinó perquè aquest cop –a diferències dels anys anteriors– l’equip de govern no els havia convidat a participar de la seva elaboració. Si l’actitud de CiU hagués estat “més oberta” –va indicar la regidora Roser Masgrau–, hi haurien votat a favor. La CUP i ICV, que van votar-hi en contra, van argumentar que aquelles ordenances esdevenien una oportunitat perduda de fer “política”. La regidora de la CUP Sandra Pazos va lamentar, per exemple, que no es penalitzi qui tingui habitatges buits i no els cedeixi per a fins socials o no s’augmenti la taxa pels caixers automàtics de les entitats bancàries. Per la seva banda, l’edil de la formació ecosocialista, Joan Luengo, va trobar-hi a faltar bonificacions per qui utilitzi energies renovables o faci servir la deixalleria, entre altres mancances. “Són propostes que a Olot i Girona, on també governa el PDeCAT, han tirat endavant”, va fer notar.

Que els menjadors escolars siguin gestionats per les AMPA

El grup de la CUP presentarà al Consell Escolar Municipal (CEM) de Banyoles una moció de SOS Menjadors en què es dona suport que les AMPA continuïn gestionant els menjadors escolars del Pla de l’Estany. En el text s’insta el Departament d’Ensenyament a aturar l’elaboració del decret de menjadors “en els termes que recull l’actual esborrany” per tal de començar un debat “sincer” amb la comunitat educativa per tal de crear, de manera consensuada, un nou marc regulatiu integral, i trobar una fórmula legal o acord polític amb tots els consells comarcals per fer possible que les AMPA que ho vulguin puguin continuar gestionant de manera directa el menjador escolar fins que no es disposi de la nova normativa consensuada. En la moció s’indica que l’estona del dinar a l’escola és una franja horària important en què es podrien treballar l’alimentació, els valors humans i la democràcia. Un cop el CEM hi hagi donat el vistiplau, la moció anirà al ple municipal.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia