Administracions

La reforma de la Rambla costarà 36,5 milions i no s’acabarà abans del 2027

El projecte preveu suprimir un carril de trànsit per cada sentit per eixamplar voreres

Un paquet de 50 accions vol evitar que sigui, només, un eix turístic

No hi ha hagut en les últimes dècades cap govern municipal que, amb més o menys convenciment, hagi expressat la seva voluntat de remodelar la Rambla perquè els barcelonins la tornin a sentir com a pròpia. És l’eterna assignatura pendent i, per no alterar aquest costum, l’executiu d’Ada Colau va encarregar a l’antiga regidora de Ciutat Vella, Itziar González, que capitanegés un proces participatiu per donar forma a aquest pla de millora. Els seus resultats es van presentar ahir en un acte en un indret tan icònic com el Liceu. Després de mesos de deliberacions i anàlisis entre experts, entitats i veïns, n’ha sortit un document que proposa dues actuacions bàsiques: una reforma urbanística en si del continent del passeig i una alteració del seu contingut perquè deixi de ser, únicament i exclusiva, un espai enfocat al turisme.

Pel que fa la renovació de l’aspecte de la Rambla, les obres no començaran abans de finals de 2019 o principis de 2020 i s’executaran en cinc fases. En el millor dels casos, fins al 2027 no estarien enllestides. A falta de redactar un projecte executiu comme il faut –el que ara hi ha sobre plànol és un primera idea–, l’obra tindrà un pressupost estimat de 36,5 milions d’euros i, entre d’altres intervencions, preveu eliminar un dels dos carrils de circulació que ara hi ha a banda i banda. Això permetrà eixamplar les voreres fins a tres metres, com a mínim, i que el tronc central oscil·li entre onze i trenta metres. S’urbanitzaran tres grans places davant el palau Moja, el pla de l’Os i el Principal i, igualment, es crearà una zona verda a l’altura de Drassanes per relligar l’eix amb la mar. En consonància amb el que dicta un pla especial ja aprovat, les parades de quioscs i flors es distribuiran entre els arbres per alliberar superfície al mig.

Pel que fa als usos, s’han dissenyat fins a 53 accions per reforçar el caràcter ciutadà de l’indret. Una de les maneres es posar-hi jocs per a la canalla o un equipament de barri. També es vol potenciar la seva oferta cultural perquè actuï com a pol d’atracció i, alhora, que punts com la Boqueria deixin de ser tan turístics i, en canvi, promoguin la restauració de Km 0.

La restauració diu que no l’han consultada

El director general del Gremi de Restauració, Roger Pallarols, va assegurar ahir que ni el sector ni els quiosquers dela Rambla han estat “consultats” en aquest procés. Hi va afegir que la transformació implicarà la reducció d’un centenar de taules de les terrasses i de quatre quioscs. Per fer visible el seu descontentament, un grup de restauradors van fer sonar cassoles davant les autoritats que eren al passeig.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona