Administracions

Els sous a l’Ajuntament de Figueres, en qüestió

La interventora informa negativament sobre l’acord amb els treballadors

L’acord al qual va arribar el govern de Figueres el setembre passat amb els treballadors de l’Ajuntament –després de mesos de protestes de la Guàrdia Urbana i altres col·lectius de treballadors– és qüestionat per la interventora municipal. La funcionària ha informat negativament sobre l’acord que preveia augmentar el sou al personal de la Guàrdia Urbana, el del servei de neteja i treballadors amb sous més baixos. Segons informa l’Agència Catalana de Notícies, la interventora recorda que l’any 2012 es va aprovar la catalogació de llocs de treball però que es va suspendre en termes econòmics, en aplicació de la llei d’estabilitat pressupostària.

Segons diu a l’informe, el que pretén ara el consistori és aplicar-la parcialment a determinats col·lectius i a través de complements específics sense que s’hagin justificat correctament. També alerta que per fer-hi front, en el cas de la policia, l’Ajuntament preveu un estalvi “tant en volum com en preu” de les hores extres que “no queda prou justificat”. A més, diu que l’aplicació parcial de la catalogació topa directament amb “el principi d’igualtat” de la Constitució perquè no s’implementaria a tot el personal, i que no poden assumir-ho econòmicament.

A debat en el ple d’avui

L’ordre del dia del ple d’avui inclou la ratificació d’aquests acords presos amb els treballadors i l’equip de govern en minoria, i necessitarà el suport d’altres grups per tirar-ho endavant. Fonts de l’equip de govern confirmaven ahir que són coneixedors d’aquest informe negatiu, que també se n’ha informat l’oposició i que precisament la voluntat és portar-ho al ple perquè el consistori ho debati i es pronuncii. També remarquen que altres dossiers, amb informes negatius de la interventora, han acabat aprovant-se.

El ple també haurà de donar el vistiplau a una modificació de crèdit per fer front a un deute de 500.573,37 euros amb l’empresa que s’encarrega de la recollida i dipòsit de cotxes abandonats. En un comunicat, el regidor del grup CExF, Òscar Vergés, s’avançava ahir a aquest debat reclamant explicacions sobre “un servei que ha generat factures sense control” i atribuint-ho a “deixadesa i descoordinació” en la gestió municipal dels serveis.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona