Administracions

L’estació d’autobusos de Palamós, al carrer Vincke

L’Ajuntament aprofitarà les obres d’urbanització d’un nou tram del carrer Enric Vincke per instal·lar-la en una zona d’equipaments

El trasllat permetrà actuar urbanísticament a la plaça Catalunya

L’Ajuntament de Palamós vol prioritzar la construcció d’una estació d’autobusos, després de dècades de reivindicacions dels veïns per treure la que actualment gestiona el grup Sarbus al carrer López Puigcerver. L’alcalde, Lluís Puig, explica que l’espai que s’ha escollit són uns terrenys de l’ampliació del carrer Enric Vincke, un cop passin a ser municipals. Puig explica que ja tenen la predisposició de la Generalitat per dur a terme el projecte, un cop disposin dels terrenys.

El projecte el redactarà l’estudi Ingeniería, Gestión y Consultoría Barcelona SL per 77.500 euros. Aquesta empresa ja va elaborar un estudi d’alternatives per a la seva ubicació. El trasllat de l’estació d’autobusos de Palamós ha estat sobre la taula de diversos governs. Fa anys es va arribar a plantejar instal·lar-la a l’avinguda Catalunya, però la zona que sempre havia estat en el punt de mira de tothom era el sector del Pla de Sant Joan, que ara es desenvolupa. Lluís Puig destaca que l’emplaçament actual no és un lloc apropiat pel trànsit de vehicles pesants.

Reformar la plaça

Una de les reivindicacions de veïns, comerciants i restauradors ha estat la reforma de la plaça Catalunya, situada davant per davant de les oficines de la Sarfa. Fins ara, però, no es plantejava una acció urbanística per potenciar-la i integrar-la. Lluís Puig explica que un dels objectius, un cop traslladada l’estació d’autobusos, serà plantejar una proposta.

La construcció de l’estació d’autobusos està vinculada al desenvolupament urbanístic més important dels darrers trenta anys al municipi, amb les obres d’urbanització del camí de la Font, al sector del Pla d’en Nau, que tenen un pressupost de 5,7 milions d’euros. Aquesta operació comporta prolongar el carrer Enric Vincke fins a l’altura de Sant Joan de Palamós. L’anterior gran desplegament urbanístic del municipi va ser el de l’avinguda Catalunya.

En la seva prolongació, el carrer Enric Vincke tindrà una amplada total de 20 metres. En paral·lel hi haurà un passeig arbrat i també un carril bici. S’obriran fins a tres carrers transversals, dos dels quals connectaran aquest vial principal amb l’avinguda de la Llibertat, i l’altre amb el carrer Núria. A l’altura del primer carrer, on es farà una rotonda, també hi haurà una zona verda en forma de parc urbà. A banda, l’actuació també preveu l’allargament del carrer Núria.

LA DATA

1990
Entre finals del 80
i principi dels 90 del segle passat es va produir el gran creixement de l’avinguda Catalunya.

LA XIFRA

77.500
euros
és el cost de l’estudi de l’estació d’autobusos de Palamós que redactarà una empresa especialitzada.

LA FRASE

Ens cal una estació perquè el lloc actual no és apropiat pel trànsit de vehicles pesants
Lluís Puig
alcalde de Palamós


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona