Administracions

Sarrià enllesteix l’espai d’arts escèniques El Centre

L’Ajuntament preveu posar-lo en marxa el divendres 6 de desembre amb l’inici d’un cicle de teatre

Des de la primavera s’ha estat treballant en la reforma integral de l’antic centre parroquial

Sarrià de Ter preveu posar en marxa el nou equipament cultural El Centre, destinat a les arts escèniques, amb un cicle de cafè teatre, Les nits del Centre, el dia 6 de desembre. L’Ajuntament va començar la reforma integral de l’antic centre parroquial Mossèn Domingo al març amb l’objectiu de potenciar-hi activitats, sobretot de caràcter teatral. Era, a més, una de les propostes votades pels veïns de Sarrià en el procés participatiu. L’edifici és propietat del Bisbat de Girona, que l’any passat va signar un conveni de cessió amb el consistori de Sarrià per 60 anys, segons el qual l’Ajuntament s’ha de fer càrrec de la gestió i del manteniment del recinte.

Els treballs d’aquesta primera fase s’han centrat en la planta baixa, on, com a novetat, s’ha habilitat una sala polivalent pensada per a obres de teatre de petit format i amb capacitat per a unes 90 persones. També servirà d’escola de teatre. L’espai també permet fer-hi conferències i exposicions. La reforma de l’equipament ha inclòs lavabos nous i al vestíbul s’hi ha habilitat una barra que oferirà servei de bar i també servirà com a recepció. També s’ha renovat el cablejat de l’amfiteatre, amb capacitat per a 220 persones, on es representaran, entre altres obres de teatre, els Pastorets. En una segona fase es preveu reformar totalment aquest espai i quan hi hagi disponibilitat pressupostària s’adequarà la segona planta del centre. L’alcalde, Narcís Fajula, destacava que El Centre formarà part d’un gran complex a Sarrià de Dalt, juntament amb el Centre Cívic La Cooperativa, on hi ha la sala d’exposicions Dolors Xabé i l’escola d’adults. Narcís Fajula assenyala que El Coro, a Sarrià de Baix, concentra les activitats socials.

LA FRASE

Amb aquest nou equipament tenim quatre pols: El Centre, El Coro, La Cooperativa i l’edifici Masó
Narcís Fajula
alcalde de sarrià de ter

LA XIFRA

391.284
euros:
200.000 del pressupost participatiu, 91.284 de fons municipals i 100.000 de subvenció de la Diputació.

Un pressupost de 4,5 milions

L’Ajuntament de Sarrià de Ter va aprovar dimarts a la nit el pressupost del 2019, que ha augmentat respecte al del 2018, i s’ha passat de 3,9 milions d’euros a 4,5 milions. L’alcalde, Narcís Fajula, va destacar que l’increment de la partida pressupostària és degut a l’augment d’ingressos, perquè superen els 5.000 veïns i per taxes i impostos d’indústries que s’han instal·lat al municipi. Del pressupost del 2019, Narcís Fajula va explicar que es reforcen particularment dues àrees: cultura i la dinamització local. En l’àmbit cultural es vol incrementar la partida per dotar d’una programació estable el nou equipament El Centre, així com l’edifici Masó, on hi ha l’escola de música i el Sarrià d’Art, i també la sala d’exposicions de La Cooperativa. Quant a l’increment pressupostari per a la dinamització local, es contractarà un arquitecte tècnic a temps parcial amb l’objectiu de “dinamitzar diferents planejaments urbanístics del carrer Major”. Fajula va remarcar que el nou POUM aprovat i ja vigent per a la publicació al DOGC els permetrà dinamitzar el sector industrial, comercial i residencial.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona