Administracions

Cassà redueix de quaranta punts l’endeutament en quatre anys

Ha passat del 61,7% el 2015 al 21,3% el 2018

Més recursos per a serveis socials, ciutadania i educació

El ple de l’Ajuntament de Cassà de la Selva va aprovar ahir el pressupost municipal del 2019, de 10.409.966 euros, amb un total consolidat, afegint-hi els pressupostos de la residència geriàtrica i l’empresa municipal, de 12.167.814 euros. L’equip de govern va destacar la important reducció del nivell d’endeutament per un import total de més de 3.550.000 euros des del començament de l’any 2015, passant del 61,7% d’endeutament al 21,3% a finals del 2018.

L’àrea que experimenta un major increment és la de serveis socials, amb un augment del 24,48% del pressupost respecte dels comptes de l’any 2018, amb un increment de la inversió en mesures de protecció social de més de 113.000 euros. En total, les àrees de serveis socials i ciutadania han experimentat un augment del 46% del seu pressupost des de l’any 2015.

L’equip de govern destaca que el pressupost manté i amplia els principals projectes. En matèria d’educació, per exemple, es preveu el desenvolupament de noves accions del pla d’entorn educatiu, el manteniment i la inversió en les escoles públiques del municipi, i també la realització de diverses millores a la llar d’infants. Quant a la promoció econòmica, es mantenen les ajudes de 15.000 euros per la renovació o adequació de locals comercials, i de 30.000 euros per la renovació de façanes o obres d’accessibilitat als edificis.

En l’àrea esportiva, s’aborden inversions importants, com el canvi de la coberta del pavelló del Foment, el canvi de les banquetes del camp de futbol i el canvi de les porteries d’hoquei. En la via pública es preveu l’adequació de nous aparcaments al centre, els quals s’afegeixen a les 160 places que s’han creat. El 2019 començarà la segona fase d’urbanització dels accessos de la zona esportiva, que passarà sobre la riera i urbanitzarà tot l’espai fins a l’àrea d’autocaravanes.

LA FRASE

Prioritzem l’ampliació dels serveis, sobretot per als qui per motius socials més els necessitin
Pau Presas
regidor d’hisenda i primer tinent d’alcalde


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona