Administracions

Barcelona rep els Reis amb una rua farcida de novetats

Gaspar estrena comitiva i una imponent carrossa en una cavalcada en què també debuten el Senyor Hivern o el Gegant Carboner

Més de 1.150 persones participen en un muntatge dividit en dotze blocs

La ciutat de Barcelona ja ho té tot a punt per rebre avui els Reis d’Orient amb la solemnitat, i també pompositat, que exigeix l’ocasió. Seguint un guió que ja ha adquirit la categoria de clàssic, Ses Majestats arribaran a la ciutat per mar a bord del pailebot Santa Eulàlia pels volts de les quatre de la tarda. Dues hores més tard, s’enfilaran a les seves carrosses a l’avinguda del Marquès de l’Argentera per desfilar, en comitiva, a través d’un recorregut sense canvis respecte als últims anys i que finalitzarà al voltant de les nou del vespre a l’avinguda de Francesc Ferrer i Guàrdia, a la falda de la muntanya de Montjuïc. Tot plegat obligarà a restringir la circulació a bona part del centre, per la qual cosa el millor consell és utilitzar el metro, que reforçarà freqüències de pas –entre 3 i 5 minuts– per absorbir el pic de demanda previst.

La de Barcelona és una cavalcada que, per concepte, escapa del classicisme més ortodox per convertir-se en un gran espectacle de carrer itinerant on també hi tenen cabuda el circ, la dansa o la música. La d’enguany està estructurada en dotze grans blocs que conformen un muntatge que ben bé es necessita estar-se palplantat prop d’una hora, en un mateix punt, per gaudir-lo de principi a fi. Una altra xifra que il·lustra la seva magnitud és la de participants: fins a 1.157, cadascun dels quals portarà una vestimenta per a l’ocasió, moltes reutilitzades. Una part d’aquests integrants, més de 200, són ballarins o actors professionals als quals s’han d’afegir 400 alumnes d’escoles de diferents disciplines artístiques. També hi ha més de 300 voluntaris d’associacions diverses, i 200 persones que formaran part del seguici després d’haver estat escollides per sorteig entre un total de 1.942 sol·licituds. Al llarg de tot el traçat de la rua es calcula que es llançaran prop set tones de caramels.

La d’enguany serà una cita generosa en l’apartat de novetats. La més cridanera serà la carrossa que estrenarà un dels reis, Gaspar, i que es caracteritza pel seu disseny trencador i on la llum, mitjançant leds, té un protagonisme més que destacat. Però encara n’hi ha més. Una part del seguici del monarca ros també debuta en aquesta edició. Atenció, doncs, a un grup de figurants que portaran joguines dins unes grans boles giratòries... El Senyor Hivern i el seu Gran Llibre de les Petites Coses, un gran titella articulat de quatre metres d’alçada que ja ha estat protagonista de diverses activitats d’aquest Nadal a Barcelona, serà qui per primer cop obri la cavalcada. Un altre gegant nou, el Carboner, serà l’encarregat de tancar-la i recordar als més menuts la necessitat de fer bondat si volen que Ses Majestats s’aturin a casa seva per deixar-hi els regals de rigor. La carrossa del Dormir o el seguici dels Xumeters –situats just darrere de la carrossa de Melcior– són algunes de les altres innovacions que incorpora aquest any un muntatge que tindrà un cost, aproximat, de 900.000 euros. L’any passat va ser de 700.000.

LA XIFRA

900.000
euros
és el cost que tindrà la cavalcada d’enguany, en què participaran, en total, 1.157 persones.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona