Administracions

L’entitat cannàbica de Sant Feliu recorrerà contra el tancament

Acusen el consistori i el veí de bloquejar millores al local, i recolliran firmes

L’associació d’autocultiu per al consum controlat de cànnabis María y Juana ha fet públic el seu malestar amb el decret d’alcaldia que els obliga a tancar el local, a la travessia Barceloneta de Sant Feliu. El seu president, Marcelo Spinelli, es queixa i diu: “Fa tres anys que intentem reformar el local”, davant les “allargues” del consistori. Finalment, després que el veí de dalt es queixés de les olors que arribaven al seu pis, els van requerir un projecte tècnic. Al límit del termini per presentar-lo, pocs dies abans, l’alcalde, Carles Motas, va decretar al gener una suspensió de noves llicències de clubs de fumadors de cànnabis durant dotze mesos a tot el municipi.

Per Spinelli i pel secretari de l’entitat, Ramon Ballesta, és una mesura “discriminatòria”, ja que ells defensen que podien actuar amb la comunicació prèvia i ara els barren el pas a la llicència. També qualifiquen el decret d’“electoralista”, per ajornar un debat polèmic fins passades les eleccions del maig. Per aquest motiu, han posat el tancament en mans d’advocats experts en la matèria i anuncien que, a més de preparar un nou recurs administratiu, encaminaran el cas cap a la via judicial si no se’n surten. També critiquen les traves que els ha posat el veí denunciant i la comunitat a l’hora de posar una sortida de fums, però l’informe que han presentat defensa que amb més filtres –ja en tenen en marxa– el fum no arriba a l’exterior i que tenen cura que es neutralitzin les olors.

Espelmes i firmes

Dimarts al vespre, un grup de socis defensava l’activitat a dins del local, on han començat a preparar el cessament de l’activitat i a la llum d’espelmes, perquè ja els han tallat els subministraments. Critiquen, en aquest sentit, que, si l’Ajuntament detecta mancances en prevenció d’incendis, els hagin deixat també sense aigua. I anunciaven que totes les tardes, fins a final de mes, hi seran a la porta per recollir signatures de suport –ja en tenen centenars– amb la idea de protestar en el ple del dia 28. Spinelli i Ballesta recorden que tenen prop de 400 associats, majoritàriament de la zona –per formar-ne part cal l’aval d’un altre soci– i que a més dels usuaris recreatius, en tenen “una setantena de terapèutics actius”, per pal·liar molèsties de la fibromiàlgia, la diabetis o les quimioteràpies. També argumenten que les inspeccions policials no els han posat cap objecció i que hi ha informes que s’ha reduït el tràfic il·legal de marihuana als carrers de la població, sense que usuaris terapèutics, per exemple, hagin de recórrer als “camells”.

Danys al denunciant

El veí del pis de dalt, per la seva banda, va denunciar ahir ratllades i el trencament d’un retrovisor de la seva furgoneta. Des de l’entitat, asseguraven que la lluita és contra l’Ajuntament i es desmarcaven d’aquesta situació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona