Administracions

Sant Feliu de Guíxols

Parc nou no inaugurat

Sant Feliu obre al públic el parc Central, un dels grans projectes de mandat

GdC va denunciar l’acte en precampanya, delegat en dos casals d’avis

El parc Central de Sant Feliu, una de les obres magnes del tripartit municipal (TSF, ERC i el PSC) aquest mandat, va obrir portes ahir –o més aviat ja s’hi havien retirat les tanques un cop acabat el gros dels treballs–. La planificació de les diverses fases, entre avantprojecte, preparatius de serveis, construcció d’una alternativa per aparcar a les places suprimides a l’anterior plaça Alabric i, finalment, l’obra civil en si mateixa, s’havia quadrat perquè s’enllestís dins del quadrienni i no acabés en plena campanya, amb prou marge per lluir-la abans de la prohibició d’inauguracions per la llei electoral. Però la convocatòria d’eleccions generals va frustrar la festa prevista al març i, per acabar els treballs amb més marge, es va buscar la data d’ahir.

L’acte s’havia dissenyat com una celebració laica de sigles, una caminada de la gent gran dels casals de Tueda i Vilartagues confluiria a la nova zona verda, i acabaria amb una cantada de les corals i un piscolabis. Però un fullet de propaganda de TSF, repartit divendres en diverses zones del nucli urbà fent una crida a assistir al parc, va fer tensar els ànims. Guíxols des del Carrer (GdC) va presentar denúncia divendres a la Junta Electoral de Zona de la Bisbal. I des de l’ens van requerir al secretari que l’Ajuntament “no porti a terme la inauguració de l’obra pública”, “sense perjudici” que pogués “ser oberta”. L’acord també demanava a la comissaria dels Mossos “verificar” i que “eviti qualsevol acte d’inauguració”. Però a la pràctica, pocs canvis. Diversos edils del govern corrien per allà, però l’alcalde, Carles Motas, només va prendre la paraula per aclarir que allò no era cap inauguració.

Polèmica a banda, centenars de veïns aliens a la pugna electoral van acostar-se al nou parc, que ha causat una bona impressió generalitzada, amb l’amfiteatre estrenat ahir amb una font ornamental, zona de pícnic a l’ombra de pins, jocs infantils i una zona prevista de restauració. També hi ha crítiques de veus que el troben massa dur i d’alguns residents de l’asil, que preferien l’anterior jardí d’ús exclusiu. Però en la vocació del projecte, amb dos milions d’euros d’inversió, hi havia obrir l’equipament a la resta de veïns i fomentar l’intercanvi generacional, a més de fer de xarnera urbana entre els barris de Vilartagues, Tueda, el Puig i la part alta del nucli antic.

El gros de l’obra es dona per finalitzat, però falten detalls. Els lavabos, per exemple, la reurbanització del que queda de plaça Alabric –on hi havia els serveis de l’obra ara ja retirats– i, evidentment, deixar fer a la primavera perquè creixin les plantes dels parterres i la gespa que han plantat a les graderies. El futur bar, de concessió municipal a un privat, també s’ajornarà fins que passin les eleccions. Com la inauguració.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia