Administracions

QUIM ROCA

ALCALDE DE SANT GREGORI

“Els veïns decidiran les prioritats”

Vol desenvolupar el sòl industrial incentivant la instal·lació d’empreses al polígon

Preveu un carril bici paral·lel a la GI-531

Centre de dia per a gent gran
Un dels projectes que té al cap Roca és fer un centre de dia per a persones de més de 65 anys en uns terrenys al costat de l’església qualificats com d’habitatge dotacional. Aquest espai permet fer centre dia a la planta baixa, i a la primera i la segona planta, pisos de lloguer social que gestionaria la Fundació Sant Martí

J unts per Sant Gregori va aconseguir vuit dels onze regidors del consistori. Quim Roca (Sant Gregori, 1983), alcalde des del 2013, iniciarà a partir del 15 de juny el seu segon mandat com a alcalde.

Les municipals són un examen cada quatre anys. Han aprovat i, a més, amb nota.
Sí, hem guanyat més vots, ha augmentat la participació i hem guanyat un regidor; fa vuit anys ja havíem tingut vuit regidors. Ho atribuïm a la feina feta aquests anys, al bon equip i al programa que hem presentat el 26-M. Els electors ho han valorat bé i ens han fet confiança, cosa que vol dir que ara tenim una responsabilitat molt gran. Ara hem d’estar al peu del canó més que mai.
Quins projectes destacaria dels acomplerts en aquests últims quatre anys?
Hem complert més del 90% de les propostes que ens havíem marcat. Per exemple, hem canviat tota la il·luminació del municipi per il·luminació led, una inversió important. Hem tingut en compte tots els pobles del municipi. En general, s’ha invertit en millora de mobilitat i s’ha contribuït a la consolidació i continuïtat de les activitats.
Quins són els projectes més destacats per a aquests quatre anys?
Hi ha el carril bici paral·lel a la carretera GI-531 que va des de Sant Gregori fins a la urbanització de Soler i Patel i des de Sant Gregori fins al polígon de la Joeria. Vam demanar una subvenció de fons europeus i ens l’han atorgat. És un projecte que hem de fer factible la primera meitat d’aquest mandat. En relació amb la passarel·la amb Bescanó, que també ha tingut fons Feder, hem de parlar amb l’Ajuntament de Bescanó –després del 15 de juny quan s’hagi constituït– per posar-nos d’acord i veure com tirem endavant aquest projecte.
També hi ha pendent la nova depuradora?
Tenim el compromís públic de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), que ja han posat a licitació el projecte. Té un cost de dos milions d’euros que assumirà íntegrament l’ACA. També volem implementar el model porta a porta. El preu de tona de rebuig s’està incrementant moltíssim i en l’àmbit europeu se’ns reclama un percentatge de reciclatge més alt; ara estem estancats en un 40% i l’objectiu és del 80% i 90%. Es tracta de contenir taxa de deixalla i preservar el medi ambient.
Mantenen la política participativa?
Posarem a valoració dels veïns els diferents projectes que hem presentat al programa. Els volem fer tots, però els veïns decidiran les prioritats. És una de les mesures per donar rellevància a la participació ciutadana en aquest mandat. Mantindrem els pressupostos participatius.
Pel que fa a la promoció turística i econòmica, hi ha iniciatives com ara l’arranjament del camí ral?
La Diputació ens ha concedit una subvenció de 50.000 euros per arreglar diferents trams, fer-los més segurs i accessibles, especialment a la zona de Sant Grau. Tenim ganes de desenvolupar el sòl industrial al polígon, perquè és una zona molt ben connectada, amb l’autopista a tocar. Seria interessant que s’hi establissin un parell d’empreses per poder donar més estabilitat econòmica al municipiHo treballarem amb la Generalitat. Per tirar endavant tots aquests projectes, cal tenir recursos.
Quant a equipaments?
Hi ha les obres de l’escola, per ampliar-la, que s’han d’acabar aquest any. Volem insistir en la formació i créixer amb cicles de grau mitjà i superior que l’institut té ganes d’impulsar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona