Administracions

Debat a Sant Feliu pel record als represaliats pel nazisme

ERC i Guíxols des del Carrer volen un acte i la col·locació de ‘stolpersteiner’

Els grups municipals d’ERC i Guíxols des del Carrer han anunciat que defensaran dijous, en el ple, una moció per reivindicar un homenatge als guixolencsque van deixar la vida al camp de treball de Gusen, segons l’edicte publicat el 9 d’agost en el BOE. Proposen un acte el pròxim 5 de maig, dia en què es commemora l’alliberament del camp austríac durant l’annexió del territori per part dels nazis.

La iniciativa també vol recuperar la proposta de MES aprovada l’any passat pel ple, d’ubicar llambordins commemoratius, també coneguts com a stolpersteiner, davant els llocs de naixement o residència dels deportats, amb les dades de les víctimes.

Diàleg amb l’executiu

El primer tinent d’alcalde, Josep Melcior Muñoz, explicava ahir que abans que es faci el ple, dijous, està negociant amb els dos grups el contingut del text, en què per exemple ofereix un acte d’homenatge davant el monòlit que recorda les víctimes des de fa anys als jardins de Juli Garreta. Respecte als llambordins, diu que la instal·lació s’activarà, després que cap àrea se n’acabés de fer càrrec en el seu moment. I defensa la recerca històrica feta per l’arxiu municipal sobre les víctimes, que contradiu les dades del BOE, amb una víctima de Sant Feliu de Llobregat i una altra sense vinculació amb el municipi guixolenc, mentre que hi és absent Alexandre Amir Borrell, nascut a la població el 1920 i mort al camp alemany de Dora-Mittelbau el 9 de juny del 1944, després que fos arrestat a França un any abans.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona