Administracions

la crÒNICA

A Banyoles, tot continua igual

En canvi, al Consell Comarcal hi ha hagut molta activitat política

Una de les conseqüències del manteniment de la majoria absoluta de JxCat és la inexistència de canvis visibles en la manera de fer del govern municipal de Banyoles. Si a aquesta circumstància, hi afegim les vacances, entendrem per què a la ciutat de l’estany, en línies generals, tot continua igual. Exceptuant un decret d’alcaldia extraordinari, que obligava a obrir les portes dels establiments privats que tenen accés a l’estany aquell cap de setmana de juny tan calorós, les principals decisions preses fins ara són conseqüència del mandat anterior: l’aprovació definitiva del pla de mobilitat (gairebé 1,5 milions d’euros), la modificació del POUM per permetre el canvi d’usos de l’edifici de Mobles Tarradas (adquirit abans de les eleccions) i les adjudicacions de les obres del gran aparcament dissuasiu de la cruïlla de les carreteres de Figueres i Olot, i de la urbanització del tram del rec Major comprès entre els carrers Butinyà i Blanquers, els projectes dels quals havien obtingut el vistiplau en l’etapa anterior.

També ve del passat l’ampliació del recinte del Club Natació Banyoles, l’única qüestió municipal que ha aixecat cert enrenou. L’inici de les obres va esperonar la JERC i el grup municipal d’ERC (el principal grup de l’oposició) a criticar la política de l’equip de Miquel Noguer amb relació a l’espai públic. La formació republicana juvenil ho va qualificar de “robatori encobert a la ciutadania” (hi ha afectats terrenys del bé comunal) i fins i tot van fer una crida a la mobilització, que no està tenint resposta.

En clau de protagonisme, es confirma que un dels fitxatges de Noguer, Miquel Cuenca, està destinat a tenir molt de pes –o molta presència pública– en aquest mandat. Obligat pels esdeveniments previstos en el calendari, el tercer tinent d’alcalde i regidor de Patrimoni, Cultura i Festes ha estat dels més actius de portes enfora. Pel que fa a l’actitud de l’oposició, s’haurà de constatar aquesta tardor, quan l’activitat torni a la rutina. S’intueix, no obstant això, que ERC farà un marcatge més contundent. Per la seva banda, un grup que s’estrena aquest mandat, Convivència i Progrés, ja ha iniciat les seves activitats en qualitat de plataforma cívica amb la primera de les xerrades del cicle Diàlegs a Banyoles, una iniciativa que pretén aportar noves idees a la ciutat.

Mentre que aquests 100 dies han estat tranquils a la casa de la vila, al Consell Comarcal ha estat ben al contrari. Fins a l’últim minut, ERC –que en té la presidència– i JxCat no es van posar d’acord per formar un govern de coalició. Com en el mandat passat, Non Casadevall (regidor de Sumem Banyoles) serà l’única veu de l’oposició.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona