Administracions

Junts reclama una comissió per al pla del port de Palamós

Ho demana al govern municipal d’ERC

Vol generar espais per vincular els vaixells de creuers al comerç i la restauració

El portaveu de Junts per Catalunya (JxCat) de Palamós, Raimon Trujillo, reclama que el govern municipal creï i lideri una comissió multilateral de col·laboració per al pla especial del port que s’està treballant des de Ports de la Generalitat. JxCat de Palamós ho considera imprescindible, perquè el port està integrat al municipi mateix, a diferència dels altres del país.

Aquesta comissió ha d’incloure els actors implicats: Ports de la Generalitat, regidors del consistori, govern i oposició, alcaldia, tècnics de la Generalitat i del municipi, així com de l’empresa redactora del pla, les associacions de comerç i turisme i els mateixos comerciants i restauradors del municipi, confraria de pescadors i empreses nàutiques, a més dels clubs que tenen una activitat relacionada amb el mar.

Falta d’acció

Trujillo denuncia la falta d’acció per part del govern d’ERC pel que fa a la redacció del Pla Especial del Port del qual, i des del mes de novembre de 2018 i fins aquest desembre del 2019, no s’havien reunit consistori i tècnics per parlar-ne tal com demostren les actes d’aquesta legislatura i l’anterior. El portaveu ho considera “una falta d’acció per part del govern municipal que se suma a les manifestacions fetes el mes de desembre en aquest diari sobre la manca de lideratge per part del govern”. Trujillo creu que la gestió de l’alcalde “consisteix a contemplar i esperar en comptes de liderar el projecte que marcarà, sens dubte, el futur del municipi i que per tant va en detriment els ciutadans”.

El portaveu de JxCat de Palamós considera que la sinergia i obertura amb què els tècnics de Ports de la Generalitat i el mateix gerent, Joan Pere Gómez, tracten aquest pla especial és una bona oportunitat per mantenir-hi reunions de treball periòdiques, fer propostes i posar en funcionament un pla d’atracció dels creueristes cap a la zona comercial, històrica i natural del municipi.

Junts per Catalunya aposta per projectar, desenvolupar, posar en funcionament i analitzar noves mesures de promoció conjuntament amb els actors municipals. Des del govern, s’ha demanat en diverses ocasions que s’obri el diumenge, però no s’ha afrontat una cosa “tan simple com fer que la gent que arriba a Palamós amb vaixells de creuer passegi per Palamós i es quedi a degustar la gastronomia palamosina”. Trujillo proposa “incorporar els actors a la comissió multilateral amb l’objectiu de treballar les iniciatives, com ara la celebració d’actes de recepció dels creueristes, l’organització de fires gastronòmiques coincidint amb l’arribada dels vaixells al mateix port o al voltant del municipi i, com no podria ser d’una altra manera, conduir amb música i activitats els visitants a través de l’eix comercial de Palamós.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona