Administracions

Reposen arbres a Castell, a Palamós

Una part del mig miler d’arbres del projecte de restauració ha mort

L’empresa adjudicatària de les obres de restauració paisatgística a la zona de Castell, a Palamós, ha iniciat els treballs de reposar arbrat. Es tracta d’una part del total de 550 exemplars que es varen plantar dins el projecte de restauració, integració paisatgística i ordenació d’aquest emblemàtic espai natural, però que per diversos motius no varen arrelar correctament i han mort.

Els exemplars que es planten són suros, pins i àlbers, una tipologia d’arbrat que permet consolidar les espècies que són autòctones d’aquest destacat espai natural de Palamós.

A banda, el projecte de restauració d’aquest àmbit també va permetre canalitzar tot un ampli sistema de reg, amb l’objectiu de garantir la irrigació de tot l’arbrat d’aquest àmbit, que és bàsic principalment ara, durant els primers anys d’implantació d’aquests nous exemplars, així com en les èpoques més seques de l’any, amb molta escassetat de pluja.

Projecte de recuperació

Durant els anys 2017 i 2018 va tenir lloc la realització del projecte de restauració, integració paisatgística i ordenació del paratge de Castell, amb l’objectiu de recuperar la riquesa i varietat mediambiental d’aquest destacat espai natural del municipi, potenciant els valors naturals de l’indret i minimitzant els impactes que provoca l’elevada freqüentació de visitants. En paral·lel també es va construir un camí de sauló, que uneix aquest aparcament i la platja.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia