Administracions

Casellas, obert als lectors de matrícules a Figueres

El vicealcalde i regidor de Seguretat accepta un acord amb Junts x Figueres que en prevegi la instal·lació

Ho condiciona a tenir llistes alienes de cotxes i persones en cerca i captura

El vicealcalde de Figueres, Pere Casellas, està obert a tancar un acord amb el grup de Junts x Figueres per implementar els lectors de matrícules que facilitin la identificació de persones en cerca i captura, una de les condicions del grup nacionalista posades sobre la taula en el marc de negociació del pressupost per al 2021. Les previsions, ara en període d’exposició pública, tindran la seva validació definitiva el dilluns 14 de desembre, data establerta per celebrar el ple ordinari de l’últim mes de l’any.

Casellas va exposar en la reunió plenària de pressupostos que en les partides que inclouen la instal·lació de càmeres al subsòl de la Rambla i al centre de la ciutat [la partida prevista en el pressupost del 2020 és de 67.269 euros] “tenen marge suficient” per afrontar el que els regidors de JxF reclamaven.

Per això, Casellas els va proposar “signar un document” que fixaria la posada en marxa dels lectors de matrícules. El vicealcalde, però, va condicionar l’entesa al fet de disposar d’accés a les bases de dades d’Interior. “La reticència –assegura– que hi ha des de la Guàrdia Urbana és el fet de no haver d’elaborar nosaltres les llistes de cotxes que estan en crida i cerca. Aquesta és una qüestió molt complicada que requereix una gran dedicació i responsabilitat per part de la Guàrdia Urbana, i ara no podem assumir-ho.” Figueres té actualment 25 càmeres instal·lades, sis de les quals de control de trànsit i dinou de seguretat ciutadana. Està previst que algunes d’aquestes puguin fer funcions de lectors de matrícules tal com va expressar el vicealcalde Casellas. “Les instal·lades al barri del Culubret i de Sant Joan servirien. També servirien les que està previst instal·lar al centre”. Es tracta de les dels carrer Girona, plaça de l’Ajuntament, carrer Peralada, carrer Besalú i el de Sant Pere.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona