Administracions

L’Escala treu a concurs la recollida d’escombraries

S’ha refet el plec de condicions de l’any 2019, contra el qual es va recórrer abans que es posés a concurs

Ara es proposa un contracte de fins a vuit anys per fer amortitzable la maquinària que s’ha de comprar

L’Ajuntament de l’Escala va donar el vistiplau aquest mes de desembre passat al nou plec de condicions del contracte de recollida de les escombraries, uns tràmits que ja havien començat l’any 2019 però que es van haver de frenar, ja que es va recórrer contra el plec de condicions al Tribunal Català de Contractes del servei públic. Ara la reunió plenària ha donat sortida novament al nou plec, que ja conté la compra de maquinària. La necessitat de poder amortitzar la compra de maquinària fa que en el plec de condicions nou es prevegi l’allargament de la durada fins als vuit anys, tres més dels que inicialment s’havien previst en el plec de condicions que s’havien de portar a concurs a mitjans de l’any 2019. El valor total del nou contracte és de 29.555.070 euros (IVA inclòs) per vuit anys, una xifra de gairebé 12 milions més que el primer plec, que tenia una durada només de cinc anys.

El nou contracte ha de suposar importants millores en el servei, ja que l’empresa concessionària haurà de canviar tots els contenidors, renovar i ampliar la flota de vehicles actual, i incrementar la freqüència de neteja i recollida, a més d’impulsar altres accions, com la implantació de la recollida de fracció orgànica.

Es treu a concurs, a més a més, la neteja viària, inclosa la neteja del passeig marítim de la població, i la retirada de sorres a la via pública provinents de les platges del municipi; la recollida de forma selectiva de tots els residus sòlids urbans de tipologia domiciliària en les fraccions FORM, envàs, vidre, paper i cartró i resta; la recollida de forma selectiva de tots els residus sòlids assimilables a residus domèstics –a excepció de vidre– de la xarxa d’activitats comercials que l’Ajuntament indiqui a l’adjudicatari de la totalitat de les que s’adscriuen al servei municipal.

També es preveu que la nova concessionària del contracte hagi d’assumir així mateix la recollida de la poda generada pels habitatges mitjançant la disposició de contenidors a la via pública; el transport de tots els residus recollits fins a les plantes de tractament i la gestió de la deixalleria municipal.

LA XIFRA

29,5
milions d’euros.
Aquest és el valor total del contracte que es treu a concurs per a vuit anys.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia