Administracions

L’Ajuntament de Sant Feliu es quedarà la vella seu de CaixaBank a la Rambla, de Rafael Masó

El consistori ho acorda amb l’entitat, que havia tancat la sucursal el 2018, i li pagarà 850.000 euros

Planegen situar-hi l’oficina de turisme, ara al monestir, que ha de cedir espai per al Museu Thyssen

L’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols ha arribat a un acord amb CaixaBank en virtut del qual el consistori adquirirà el local que ocupava fins fa tres anys la sucursal central de l’entitat –anteriorment com a Caixa de Pensions per a la Vellesa i d’Estalvis–. L’immoble va ser dissenyat per l’arquitecte gironí Rafael Masó, i es va aixecar entre el 1923 i el 1924 a la Rambla guixolenca, a la cèntrica cantonada amb el carrer Major.

El govern local (TSF i PSC) durà l’operació, per un import de 850.000 euro, al ple de la setmana vinent i ahir la va anunciar a la resta de portaveus municipals. L’immoble fa poc més de 300 metres quadrats i està catalogat de manera integral pel que fa a elements originals, tant a l’exterior i les façanes com a l’interior.

Futura oficina de turisme

El local està sense activitat des de fa gairebé quatre anys, quan CaixaBank va tancar la sucursal per concentrar serveis a la store de l’antiga Caixa de Girona, a la placeta de Sant Joan. L’abandó de l’edifici va generar problemes d’incivisme i brutícia a la porxada d’accés, que amb la pressió del consistori es van pal·liar amb un tancament de vidre laminat. Però el govern local hi veu una oportunitat per “preservar patrimoni” i “ubicar-hi l’oficina de turisme, i potser algun altre servei municipal”, avança Saballs. Respecte al cost d’adquisició, l’edil defensa que disposen d’una taxació del 2018 que el valorava en 975.000 euros, i que l’entitat l’havia posat a la venda per 1,15 milions, de manera que ara esperen l’autorització de la Generalitat per tancar la compra, amb un suplement extraordinari de crèdit que passarà pel ple dijous vinent, i amb càrrec al romanent líquid acumulat.

A banda de preservar el llegat de Masó, el govern hi veu un emplaçament interessant per a l’atracció turística, i encara més tenint en compte que la seu actual de l’oficina, a l’entrada del monestir, s’ha de traslladar perquè puguin començar les obres del Museu Thyssen.

LA XIFRA

850.000
euros
preveu destinar el govern de Sant Feliu a l’adquisició d’aquest local cèntric, de 300 metres quadrats i projectat per Rafael Masó.

Una altra compra al carrer de Cadis

El municipi també ha tancat l’adquisició d’una casa que havia quedat fora d’ordenació a la cantonada de la carretera de Girona amb el carrer Cadis. Inhabitada feia temps, han acordat amb la propietat una compravenda per 55.000 euros que encamina la finca a l’enderroc, amb un projecte d’urbanització per donar continuïtat a la vorera de llevant de l’eix –que ara queda interrompuda– i millorar la imatge de l’entrada per la principal artèria viària des de Girona i Barcelona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona