Administracions

Bescanó augmenta la vigilància nocturna

Des de dilluns una empresa de seguretat fa rondes davant els robatoris de bicicletes d’alta gamma

L’Ajuntament de Bescanó ha decidit augmentar la vigilància nocturna al municipi des d’aquest dilluns com a resposta als últims robatoris de bicicletes en trasters i garatges. L’empresa de seguretat privada que s’encarrega de la vigilància en els equipaments municipals fa ara també diferents rondes.

L’alcalde, Xavier Vinyoles, explica que els lladres busquen específicament bicicletes d’alta gamma, i tot i que reclamen més patrullatge i més presència policial, han optat per aquesta mesura, “veient la reiteració que hi ha”. Aquest servei es mantindrà fins a la implementació del servei de guàrdies municipals. La idea és que abans de finals d’any estiguin operatius.

Més mossos

Bescanó és un dels cinc municipis del Gironès, juntament amb Salt, Aiguaviva, Fornells de la Selva i Vilablareix, que el novembre passat es van reunir amb el director general dels Mossos d’Esquadra, Pere Ferrer, i van demanar-li més agents per a la comissaria de Salt. En concret, la reclamació d’aquests municipis és que s’ampliï la plantilla, que actualment és de 41 agents, fins a 60 policies, perquè donen cobertura a una població que supera els 43.000 habitants. El juliol passat els alcaldes dels cinc municipis ja van enviar una carta a la conselleria amb la mateixa petició. Altres municipis com Sant Gregori també han denunciat el robatori selectiu de bicicletes de trasters i garatges al mes de maig.

LA FRASE

Aquest servei es mantindrà fins que implementem el servei de guàrdies municipals
Xavier Vinyoles
alcalde de bescanó

La neteja de les franges perimetrals

Junts per Bescanó va denunciar, “recollint les queixes de diferents veïns i veïnes de les urbanitzacions de Montfullà i Mas Llunès”, l’estat d’abandonament i la manca de neteja dels carrers d’aquestes urbanitzacions. També “l’actitud irresponsable” del consistori, “que aquest any no ha realitzat les tasques de neteja de les franges perimetrals de protecció d’incendis de les urbanitzacions abans del 15 de juny, data de l’inici del període d’alt risc d’incendi”, va assenyalar el cap de l’oposició, Pere Lluís Garcia, destacant les altes temperatures d’aquests dies. L’alcalde, Xavier Vinyoles (ERC), va explicar que les tasques de neteja de les franges i de les parcel·les començaran dilluns. “Hem tingut problemes de contractació amb l’empresa que se n’encarrega, que ens ho ha dilatat”, va assenyalar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona