Administracions

Blanes vol crear un centre de formació a l’escola Carles Faust

L’objectiu és adequar-la per poder-hi fer, entre altres matèries, accions formatives vinculades amb la construcció

L’Ajuntament de Blanes impulsa la creació d’un nou centre de formació a l’antiga escola Carles Faust per dinamitzar l’economia local. L’objectiu és rehabilitar i arranjar l’antic equipament escolar i adequar-lo per poder impartir, entre altres matèries, accions formatives vinculades amb el món de la construcció amb la col·laboració del sector privat. Es tracta de poder ampliar l’actual oferta formativa que hi ha al municipi amb una que estigui adaptada a les empreses, així com al perfil de les persones desocupades del municipi.

L’antiga escola Carles Faust es va construir l’any 1970 i aviat es va quedar petita, quedant en desús quan va entrar en funcionament el nou edifici escolar. Fins ara la prioritat del consistori ha estat poder recuperar els nou antics pisos per a mestres destinats a resoldre casos d’emergència d’habitatges. Temps enrere s’havia pensat destinar l’antiga escola a usos socioculturals –de fet, durant uns quants anys algunes entitats del municipi així ho van fer–, però l’actual equip de govern va decidir fer un canvi de rumb i encarar-la a la formació professional dual.Aquest va ser un dels temes del ple ordinari de juliol, on també es van tractar els els dos relacionats amb la Fira d’Atraccions instal·lada a Blanes amb motiu de la Festa Major de Santa Anna i que van prosperar. La ratificació del decret per autoritzar que la fira allargués la seva estada fins el proper 1 d’agost es va aprovar amb el recolzament de 19 regidors i regidores i l’única abstenció dels dos edils de Ciutadans.Per la seva banda, el quart punt de l’ordre del dia per ratificar el conveni que permetia als firaires la seva instal·lació a Blanes va prosperar amb la unanimitat dels 21 regidors i regidores. L’aprovació de les dues festes locals pel 2022 –l’Aplec del Vilar del 19 d’abril, i la Festivitat de Santa Anna del 26 de juliol- es va fer per unanimitat; igual que el Compte General del pressupost del 2020.Per contra, l’aprovació provisional de la modificació del pressupost municipal vigent va prosperar per 19 vots a favor i 2 abstencions de Ciutadans. Respecte les dues mocions presentades per ERC i BECP, van prosperar idènticament per unanimitat. La primera és per reclamar el restabliment de l’activitat sanitària als centres d’atenció primària d’arreu de Catalunya, mentre que la segona és per preservar l’espai natural del riu Tordera.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona