Administracions

CASTELLAR DEL VALLÈS

El Síndic insta a difondre els acords de les juntes de govern

Considera que l'aplicació de la llei de protecció de dades és “extrema”

El Síndic de Greuges de Catalunya ha fet arribar a l'Ajuntament de Castellar del Vallès una resolució en què l'insta a difondre els acords que s'adoptin en les juntes de govern local. Segons la institució, la interpretació que fa el consistori de la llei de protecció de dades “és extrema” ja que, tot i reconèixer que “no hi ha obligació legal de publicar aquests acords per part de l'administració”, sí que “s'ha de complir l'obligació legal d'informació i de difusió de l'activitat i dels acords municipals”.

El dictamen del Síndic arriba després de la queixa formal del grup municipal de l'Altraveu, que també havia presentat mocions al ple per a la publicació de les actes de la junta de govern local. En el seu dia, arran d'una notícia d'El Punt on l'Agència Catalana de Protecció de Dades destacava que veia il·legal la publicació de certes dades personals en els webs municipals –noms, domicilis i DNI de particulars–, l'Ajuntament de Castellar, així com diversos altres consistoris, va decidir deixar de difondre les actes. “L'única altra alternativa era fer una versió amb totes les dades personals eliminades, cosa que significava fer la feina dues vegades”, comenta el tinent d'alcalde responsable de l'àrea Econòmica i de Règim Intern, Òscar Lomas, que, davant la resolució, no veu cap altra sortida que no sigui la consultiva: “Hi ha dos drets que ballen i el Síndic considera que és prioritari el d'informació. Per això hem remès un informe a l'agència de protecció de dades perquè ens ho aclareixi”.

En tot cas, però, Lomas posa èmfasi en el fet que les juntes de govern són públiques per als grups municipals, i denuncia que “només CiU hi solia assistir”. A més, recorda a l'Altraveu que els seus regidors “sí que poden consultar les actes a la intranet”.

LA DATA

01.04.09
El Punt va informar
que l'Agència Catalana de Protecció de Dades veia il·legal publicar certes dades personals.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.