Administracions

dosrius

La sindicatura detecta pagaments irregulars de l'anterior mandat

L'alcalde Jo critica l'oportunisme que ara surti l'informe tenint en compte que CiU ho va denunciar fa cinc anys i afegeix que s'ha corregit tot el que es feia malament

L'informe que ha fet públic la Sindicatura de Comptes de Catalunya assenyala irregularitats en la gestió de pagaments en els exercicis del 2004 i el 2005, sota el mandat de l'actual alcalde socialista, Josep Jo. La fiscalització es va portar a terme arran de la denuncia presentada pel grup de CiU, a l'oposició. Es posaven en dubte els pagaments fets pels serveis de neteja; per reparacions d'un vehicle; per atencions protocol·làries i representatives; per despeses d'una mostra gastronòmica, i pagaments amb objeccions de l'interventor. L'informe conclou que, pel que fa als serveis per a la neteja i el manteniment d'algunes de les dependències municipals, no es fixaven l'objecte, les condicions, l'autorització i la quantificació dels serveis i no constava tampoc la conformitat que s'hagués prestat el servei. A més, les factures emeses tampoc complien amb els requisits formals i s'apunta que els pagaments es feien amb els fons de la caixa en comptes de fer-ho a través d'una transferència bancària. Segons explica l'alcalde, Josep Jo, de totes les actuacions, la més greu són les factures que no es feien correctament pel servei de neteja. És per això que, arran de l'auditoria que va fer la sindicatura, es va canviar el procediment en els circuits de pagament. “L'auditoria es va fer a fons i ens va anar bé per veure que s'havien de fer canvis en maneres de fer que creiem correctes”, explica l'alcalde. Tot i això, assenyala que la fiscalització de la sindicatura en aquests anys coincideix amb el moment que l'Ajuntament ja estava tramitant el plec de clàusules per adjudicar el servei de neteja a una empresa. “En cap moment l'auditoria diu que hi ha malversació de cabals públics, només que el procediment no es va fer de manera correcta”, explica Jo.

LA FRASE

L'auditoria no diu que hi ha malversació de cabals públics, només que no es feia bé el procediment
Josep Jo
alcalde de dosrius

“És casual que surti ara l'informe, no?”

L'alcalde de Dosrius, Josep Jo, no es va estar de titllar d'oportunista el fet que l'informe de la sindicatura surti poc abans de les eleccions municipals, tenint en compte que la denuncia de CiU, a l'oposició, es va fer el 2005. “És una casualitat que surti ara la sentència, pocs dies abans de les eleccions, no? Amb això ja està tot dit”, va sentenciar l'alcalde que governava l'anterior mandat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona