Administracions

JOSEP PUIG

ALCALDE DE SERRA DE DARÓ (CIU)

“La canalització no ens serveix de res”

La millora del tub principal del rec del Molí no serveix per als pagesos de Serra i els costa més diners

“Tenim uns projectes que fa uns quatre anys que són per aquí sobre la taula”

GAT VELL.
En Josep Puig és a l'Ajuntament de Serra des del 1987. Han estat tres mandats de regidor i ara, des del 1999, és alcalde. La carretera estreta i perillosa és una dels projectes al calaix. Ell, però, no hi pot fer res. La canalització del rec del Molí no aporta cap avantatge per als pagesos de Serra, perquè han de continuar bombant l'aigua, i a sobre han de pagar les obres.
Serra de Daró és un poble dinàmic en els últims anys. Han anat alerta de no estirar més el braç que la màniga?
Hem estat molt prudents. Hem controlat molt bé el que gastem i no hem estirat més el braç que la màniga. Tenim un crèdit per cobrir inversions però ho hem fet amb molta prudència i només perquè no acabàvem de cobrir el cost.
Es veuen capaços d'anar tirant sense problemes i poden fer els mínims?
De moment ens pensem que sí. Si no apareixen complicacions imprevistes, tal com ho tenim tot podem anar fent.
Al poble hi ha vida, hi ha ganes de fer coses i empenta. Hi té gaire a veure, amb això, el pavelló?
El nostre problema eren les festes, des de feia molts anys. Arribava el mes d'abril i maig i teníem pluja que ens ho espatllava tot. Havíem hagut de fer de tot, fins i tot netejar pallisses per poder fer la festa. D'ençà que ho tenim cobert, això ha canviat. Aquesta necessitat va avivar l'instint, que ens va fer construir el pavelló.
Amb el pavelló, s'han engrescat a fer activitats?
Sí, i tant. Gràcies al pavelló també s'ha millorat tota l'entrada del poble i s'estan fent moltes activitats. Ara hi fem de tot, la fira dels cotxes antics, les revetlles, la Nit Jove, la diada, la Nit Màgica i moltes coses més. Hi ha gent que té empenta, els agrada i ho fan molt a gust perquè tothom pugui disfrutar. Després també hem tingut la sort que han pensat en Serra per fer reunions de pagesos del blat de moro, i això ens ajuda. Tot és donar activitat.
El pes de l'agricultura encara és força important, no?
És un dels pobles dels de per aquí en què encara es mantenen molts de pagesos. Ens dediquem molt al blat de moro, a l'userda i als cereals.
Quin efecte ha tingut, la millora de la canalització principal del rec del molí?
Tal com està ara no ens beneficia en res. El que teníem abans ho tenim ara. Continuem havent de bombar l'aigua. Hem de portar el motor per extreure l'aigua i regar els camps. Ens han apujat els costos de manteniment. Ens cobren igual que el que ara ja no bomba. Estem igual que estàvem, amb més despeses.
Parlar de Serra és parlar d'aigua i parlar d'aigua és parlar de l'ACA. Ja els funciona, la depuradora?
Dedueixo que sí, no perquè ningú m'ho hagi dit. Ara, no sé si està en període de proves o què. Espero que ens diguin com està, un dia o altre.
Els neteja algú, els recs?
Les rescloses no es cuiden. S'hi han anat fent canyes pel mig i tenim la seguretat que les canyes faran moure les pedres, i un dia o un altre, una riuada hi pot fer un forat gros. Ningú no neteja la resclosa.
Serra és al mig d'una carretera llarga i molt estreta, altament perillosa. L'eixamplament té data?
Tenim uns projectes que fa prop de quatre anys que són per aquí la taula. Tampoc no s'acaben de decidir amb la variant de Torroella. Tot plegat sembla molt aturat. El projecte era per eixamplar-la, però no se'n sap res. Amb una capa de reforç es van conformar, i no se'n sap res més.
El polígon els va començar a transformar el poble ja fa alguns anys. Com el tenen, ara?
Ens ho va canviar molt tot. La crisi ha portat canvis, uns que han tancat, uns altres que han obert. De moment, sembla que es van treballant. Va ser una bona idea. En fer les normes subsidiàries ens hi vam haver d'avenir. A la llarga, haurem de fer un POUM, però mentre puguem aguantar...


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona