Pisos públics que surten cars

Veïns de Montgat denuncien l'estat d'alguns acabats dels habitatges protegits que els van tocar

Han pagat prop de 180.000 euros, i «com que ningú no ens ha regalat res no volem deixar-ho estar», diu Sandra Gómez, una de les afectades. Ella és una de la vuitantena de persones que en els dos últims mesos han entrat a viure en pisos «que no podrem vendre mai i que seran per a tota la vida», una de les raons per les quals els volen lliures de cap desperfecte. Per començar, s'oposen a tenir una plaça d'aparcament valorada en gairebé 23.000 euros i que té unes dimensions tan justes que no els permeten obrir les portes dels vehicles si al costat tenen una columna o si ja ha aparcat el cotxe del costat. L'Impsol –promotora pública dels habitatges– els ha respost que la plaça compleix la mida mínima permesa per llei, però els veïns es neguen a acceptar que, havent pagat prop de quatre milions de les antigues pessetes, hagin d'empènyer el cotxe des de fora cada cop que l'aparquen. Per evitar-ho, i mentre no obtinguin una resposta favorable, la majoria dels veïns han optat per aparcar al carrer o per fer-ho en altres places de l'aparcament: les que estan reservades per a la venda lliure i que «curiosament» són molt més grans.

Per la seva banda, l'Antonio ensenya amb un punt d'humor un fet que pot resultar graciós si no s'ha de patir cada dia. Al centre d'una habitació col·loca una ampolla que, tota sola, acaba rodolant cap a un extrem de la cambra per culpa del desnivell del terra. «Al principi semblava una anècdota, però si t'has de moure per l'habitació t'acabes marejant», diu. Com ell i com la Sandra, la resta de veïns tenen altres queixes més o menys comunes. Parets tortes que es descobreixen en col·locar-hi al costat un moble, humitats als trasters, terres de rajoles ratllades i sense polir o banyeres picades que ningú els vol canviar són altres tares d'aquests immobles. La llista de nyaps de la promoció es completa amb espais comuns amb vidres trencats a l'ascensor des del primer dia o portes d'emergència que no tanquen.

Disposats a «no estar de braços plegats», els veïns –que també les van passar magres perquè els concedissin la hipoteca– van reunir-se dimecres passat per informar dels passos que se segueixen per denunciar la problemàtica. Han enviat correus electrònics a polítics de la Generalitat, han fet arribar el seu malestar al Síndic de Greuges i, sense resposta, han demanat la col·laboració de l'Ajuntament de Montgat, que vol fer de la zona on s'aixeca aquesta promoció –el turó del Sastre– un nou centre de referència de la vila amb més habitatges i equipaments. Els veïns que han demanat una explicació a l'Impsol han rebut la mateixa resposta que la que ha obtingut aquest diari: els pisos compleixen la normativa i fins al setembre no hi haurà responsables que els atenguin.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.