Administracions

La creació del Moianès, a consulta popular

El govern vol sotmetre a votació popular la creació d'aquesta nova comarca

L'alcalde de Moià diu que la consulta està “fora de lloc” i que alentirà el procés

El Departament de Governació de la Generalitat de Catalunya vol que la creació de la comarca del Moianès se sotmeti a consulta popular i que tingui el suport de la majoria dels seus habitants. Amb aquest propòsit, la vicepresidenta del govern, Joana Ortega, té previst visitar la zona el mes de setembre i entrevistar-se amb els alcaldes dels deu municipis que integrarien la futura comarca. La convocatòria de la consulta l'hauria de signar cadascun dels alcaldes dels municipis que se segregarien del Bages, el Vallès Oriental i Osona a l'empara de la nova llei de consultes que el Parlament vol aprovar el setembre.

En declaracions a l'agència ACN, l'alcalde de Moià, Dionís Guiteras, va dir ahir que la proposta “no fa cap por” perquè hi ha un consens “extraordinari” al territori pel que fa a la creació de la comarca. Tot i això, Guiteras creu que la proposta “arriba tard” i posa en perill la continuïtat del Consorci del Moianès, que és l'embrió del Consell Comarcal i l'òrgan en el qual treballen mancomunadament els deu municipis del que seria la futura comarca. “La conseqüència que té aquesta nova proposta és dilatar encara més aquest procés perquè la consulta no es podria fer abans del mes de gener o del febrer”, hi va afegir.

En aquest sentit, Guiteras va demanar al govern que doni compliment a l'expedient administratiu que van presentar a la Generalitat el 2010. “L'únic que falta és que el portin al Parlament, on per cert té el suport de gairebé totes les forces polítiques”, va concloure. I és que el govern ja té apunt tots els papers per impulsar enguany el projecte de llei que ha de permetre la creació d'una comarca que, segons el mateix alcalde, no respon a cap “caprici romàntic”. Per això l'alcalde de Moià considera que la consulta està “fora de lloc”, perquè retardarà el procés

El Moianès

La futura comarca del Moianès seria la 42a del país i estaria formada pels municipis de Calders, Castellcir, Castellterçol, Collsuspina, Granera, l'Estany, Monistrol de Calders, Sant Quirze Safaja, Santa Maria d'Oló i Moià, que en seria la capital.

LA XIFRA

10
municipis
són els que integrarien la nova comarca del Moianès, que seria la 42a del país.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona