Administracions

La Generalitat a Girona ha estalviat 11,1 milions des que té un únic edifici

Casadesús destaca que s'ha apostat per la transversalitat i la proactivitat i reivindica que els serveis territorials haurien de tenir més competències

L'estalvi acumulat per la Generalitat a Girona gràcies al fet de concentrar tots els serveis en un únic edifici, ara fa cinc anys, és d'11.164.156 euros, segons ha informat el delegat del govern a Girona, Eudald Casadesús. El còmput inclou els exercicis del 2011, el 2012, el 2013 i el 2014. Concretament, s'han estalviat gairebé 5,1 milions en lloguer de locals –uns 1,27 milions anuals– i gairebé 5,4 milions en despeses de funcionament –1,34 milions anuals–, a més de poc més de 700.000 euros en alienació de locals. Encara queden altres locals que estan en procés d'alienació i que, quan s'hagi completat el procés, suposaran uns 1,74 milions més.

Casadesús destaca que el model d'integració de serveis per què s'ha apostat a Girona “ha de ser el motor de la reforma de l'administració de la Generalitat, de la seva modernització i simplificació”. En aquest sentit, assenyala que a les Terres de l'Ebre i la Catalunya central s'està iniciant un procés d'integració similar en un sol edifici.

Casadesús subratlla que les actuacions a Girona, els últims 5 anys, s'han caracteritzat per la proactivitat i la transversalitat, a més de ser molt sensibles a l'equilibri territorial. I en aquest punt es mostra crític amb alguns experts que apunten a la centralització. “Construir una nova administració que defensi polítiques de proximitat i transparència no es pot fer prescindint del territori”, afirma. En aquest sentit, assenyala que el que cal “és reforçar els serveis territorials perquè tinguin més competències”.

LA DATA

16.06.10
Es va inaugurar
la nova delegació territorial del govern a Girona, a l'antic hospital Santa Caterina.

LA XIFRA

1,74
milions d'euros
més es podrien estalviar si es completessin els processos d'alienació dels locals pendents.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.