Administracions

Badalona resol el torcebraç pels càrrecs de confiança

El govern va cedir davant la proposta que l'oposició es reparteixi nou dels 27 càrrecs que es fitxaran a dit

El regidor de C's es va assabentar a última hora que perdia un assessor

Si la negociació per tancar el cartipàs i decidir els càrrecs de confiança que li corresponen a l'oposició a Badalona fos un partit de futbol, es pot afirmar que ahir, a l'únic regidor de Ciutadans, Juan Miguel López, la resta d'oponents li van fer un gol en el darrer minut de partit i, potser, en fora de joc. Govern i oposició feia setmanes que es barallaven per aquesta qüestió, que no va superar el ple la setmana passada.

El govern de Guanyem Badalona en Comú, ERC i ICV-EUiA oferia a l'oposició un total de vuit assessors, a repartir entre el PP, el PSC, CiU i C's. Aquestes forces en reclamaven deu, a raó de tres per al PP i el PSC (tot i separar-los una diferència de sis regidors) i dos per a CiU i C's (amb dos i un edil a la corporació, respectivament). El torcebraç entre els dos bàndols es va resoldre ahir mateix, hores abans del ple, quan tothom, excepte el regidor afectat, va acordar buscar una solució intermèdia i tancar en nou el número definitiu. Només restava comunicar-ho al regidor de C's, Juan Miguel López, que perdia un càrrec de confiança respecte de la proposta que es va elevar al ple de la setmana passada.

Tots els grups, a excepció de C's, van votar a favor de la nova proposta, justificada perquè Ciutadans té un únic regidor i, per tant, és el tros de pastís que li correspon.

Així doncs, dels 27 treballadors que es poden fitxar a dit (la llei de racionalització i sostenibilitat de l'administració local no n'autoritza cap més), nou pertocaran als grups de l'oposició, tres als grups del govern, sis als districtes i els nou restants a les diferents àrees municipals. El regidor de l'àrea Badalona Democràtica, Jose Téllez, va explicar, un cop acabat el ple, que la voluntat de l'executiu local és convocar diferents processos de promoció interna per tal que siguin empleats de la casa els que ocupin responsabilitats que històricament han desenvolupat persones fitxades a dit. En els propers dies podria haver-hi alguns nomenaments, amb caràcter provisional i en espera que culminin els diferents processos de selecció.

LA FRASE

Reconec la generositat del govern, però només demanava un càrrec de confiança més
Juan Miguel López
regidor de ciutadans

Una partida per reparar fonts

A banda de la distribució dels càrrecs de confiança, el ple va aprovar la composició de les comissions informatives (un punt clau per poder convocar plens ordinaris i, així, desbloquejar l'Ajuntament) i una modificació pressupostària de mig milió d'euros per tirar endavant algunes actuacions. La partida més significativa, d'uns 400.000 euros, es reserva per garantir el sou dels treballadors del Patronat de la Música i evitar així el problema de cobrament que arrosseguen perquè la Generalitat paga tard.

Entre les accions més significatives, però, hi ha la voluntat de reparar una vintena de fonts de la ciutat, algunes de les quals es van deixar sense servei sota les ordres del PP per evitar que els immigrants en fessin un mal ús. El regidor d'Espais Públics, Javi López, va detallar que, en aquest primer paquet, només s'instal·larà una nova font, a Sant Roc. També va explicar que el nou govern s'ha trobat que el pressupost d'aquest any de la brigada mòbil, encarregada d'aquest tipus de reparacions i que pujava a 17.450 euros, el va esgotar el PP i està a zero.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia