Administracions

Torredembarra preveu regular el deute el 2018

L'Ajuntament aprovarà en el ple d'aquest divendres un pla financer i un pressupost de 22,4 milions d'euros

L'equip de govern de l'Ajuntament de Torredembarra (ERC, el PSC i Alternativa Baix Gaià) presentarà en el ple d'aquest divendres, 31 de juliol, la proposta d'aprovació del pressupost del 2015 i d'un pla de sanejament financer a cinc anys. Després de funcionar durant alguns mesos amb un pressupost prorrogat, el govern municipal de Torredembarra donarà llum verd a un pressupost consolidat del 2015 de 22.428.536 euros.

En el pressupost s'ha previst l'ingrés d'un préstec de 2.000.000, que anirà destinat a eixugar el romanent de tresoreria negatiu de 2.046.000 euros, provocat pel retorn obligat d'un préstec ICO que es va atorgar en el mandat passat per al finançament de les obres d'una nova comissaria de la policia local i de la reforma de l'antic escorxador, que no es van arribar a executar mai. També s'ha sol·licitat un crèdit de 350.000 euros, que es dedicarà a finançar petites inversions com ara l'adequació de la piscina descoberta municipal i la reforma per facilitar la reobertura del nou auditori de Torredembarra.

L'objectiu del nou equip de govern és generar prou estalvi per poder retornar aquest préstec en cinc anys i reduir l'endeutament fins a la ràtio permesa, que està per sota del 75% dels ingressos anuals, com a molt tard el 2020. Per aquest motiu, l'equip de govern aprovarà divendres un pla de sanejament financer de cinc anys (2015-2020), tal com determina la Generalitat de Catalunya, que està valorat en 20,3 milions d'euros i que permetrà al consistori reduir l'endeutament, fins al límit legal permès, en l'exercici del 2018. L'endeutament de l'Ajuntament de Torredembarra es va fixar el 2014 en un 106% i es preveu que, a finals d'aquest 2015, es retalli fins al 99% i que, el 2018, no superi el 75%.

L'alcalde de Torredembarra, Eduard Rovira, va manifestar que, a partir d'ara, els criteris pressupostaris del nou govern municipal es basaran en “la prudència comptable”. El batlle republicà va garantir: “Tant els ingressos com les despeses no es basaran en la previsió dels impostos que teòricament s'hagin de recaptar entre tota la població, sinó que aquests s'ajustaran a la realitat, preveient allò que realment cobrarem i que hi haurà impagats.”

Rovira també va reconèixer que la situació econòmica heretada del mandat anterior no permet fer filigranes aquest 2015. L'alcalde torrenc calcula que no serà fins l'any vinent quan podran aplicar un pla de mandat amb mesures com per exemple la reducció promesa de l'IBI, que serà d'un 1% el 2016 i d'un 2% més amb vista al 2020.

LA XIFRA

2
milions
és el valor del préstec ICO que l'Ajuntament ha de retornar per no haver complert amb les obres.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona