Administracions

Participació

La política municipal surt al carrer

Molts fronts oberts

La regidora de Ciutat Vella respon a preguntes dels veïns en un acte a la rambla de Santa Mònica

Els sorolls nocturns, la pressió turística i l'especulació, principals queixes

La voluntat de traslladar la política al carrer va convertir la Rambla en una àgora

Per una estona, la rambla de Santa Mònica va apartar els turistes del tronc central i l'espai el van prendre, dijous al vespre, els veïns de Ciutat Vella. Que era el desig de l'Ajuntament: la voluntat de BComú de traslladar la política al carrer va convertir aquest espai tan aliè ja als barcelonins en una àgora, ni que fos per tres hores, on els residents de Ciutat Vella van expressar a la regidora, Gala Pin, els dubtes i malestars pel que fa als principals problemes del barri. “Hem rebut moltes sol·licituds de reunions i el temps és finit”, va dir la responsable del districte, en relació amb la manca de temps per atendre tothom, “però volem una foto global dels problemes de Ciutat Vella abans de l'agost”. Uns problemes que ella mateixa coneix de primera mà, com a veïna de la Barceloneta i per l'experiència que li ha donat l'activisme a l'Associació de Veïns de l'Òstia i la PAH.

Les intervencions dels veïns i dels portaveus d'entitats van dibuixar el panorama previsible: el d'un barri assetjat pels sorolls, la brutícia, la pressió turística i l'assetjament immobiliari. No per conegut menys punyent. La Sara va exigir una solució per als veïns “que continuen vivint precàriament” perquè no es resol el pla urbanístic que afecta el carrer de l'Arc del Teatre. El Walter Daniel i el Fabián van reclamar que es preservés l'activitat de les estàtues humanes de la Rambla com a activitat cultural i que es milloressin les condicions dels que s'hi dediquen. La Cristina es va queixar dels sorolls que molesten els veïns del carrer Carders. La Sara, de les trobades per beure alcohol i de l'ús intempestiu de les pistes de bàsquet que han de suportar els veïns de Folch i Torres. El Miguel, que els veïns del carrer Broc no poden dormir a causa dels clients dels bars. La Begoña, de les dificultats que els guies turístics locals tenen per exercir la seva feina…

El reguitzell de queixes, i també d'ofertes de col·laboració amb l'Ajuntament per fer de Ciutat Vella un barri més habitable, es van estendre fins que es va fer fosc. Pin va poder contestar a algunes qüestions, va anunciar mesures que es posaran en marxa i va convidar a tractar altres temes en reunions de caire tècnic. “Farem els últims enderrocs a finals d'any i podem treballar amb l'Oficina Municipal d'Habitatge per reallotjar els veïns”, va assegurar en relació amb l'Arc del Teatre. “Quan es treballa a la Rambla cal tenir en compte que és l'espai públic, no pas “el meu lloc de treball”, va advertir a les estàtues humanes. “El problema de l'oci nocturn no és només del carrer Carders ni de tot el districte. L'estratègia és treballar tots conjuntament i fer complir la normativa de forma immediata”, va assenyalar sobre els sorolls. “L'especulació immobiliària és evident a Ciutat Vella, i intentarem avançar-nos-hi analitzant cap a on es mou el capital”, va afirmar. Pin va defensar la feina de la Guàrdia Urbana davant de les queixes d'inacció, va prometre que s'incrementaran els detectors de sorolls als bars, va recordar que s'investigarà a internet per detectar els apartaments turístics il·legals i va explicar que es revisarà el servei de neteja de brossa per facilitar la recollida selectiva. Entre moltes altres coses. Perquè a Ciutat Vella hi ha molts, moltíssims, fronts oberts.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona