Administracions

Barcelona no dóna per fet l'hotel de la torre Agbar

L'edil Janet Sanz diu que encara s'estudia el cas i rebutja les pressions

El llum verd a l'hotel de la torre Agbar està en groc, de moment. Ahir, la tinent d'alcalde d'Urbanisme, Janet Sanz, va matisar que la promotora de l'hotel, Emin Capital, té dret que se li accepti la sol·licitud de llicència per fer l'establiment, malgrat la suspensió de llicències vigent des del 2 de juliol. Però això no implica que aquesta se li hagi de concedir abans de la fi de la moratòria, dictada per un any i prorrogable a dos anys. Emin Capital va demanar, l'11 de juny, dos dies abans de la constitució del nou Ajuntament, un certificat de règim urbanístic que li concedeix el dret a demanar la llicència en un període de sis mesos, amb o sense moratòria entremig. Per ara, no ho ha fet, ni ha dit quan ho farà. Disposa de temps fins al desembre.

Un cop ho faci, caldrà veure si l'Ajuntament de Barcelona deixa la tramitació en suspens, com ha fet amb la trentena de llicències ja demanades abans, o bé la tira endavant. Sanz no va ser categòrica, ahir, al respecte, perquè la qüestió l'estan estudiant encara els serveis jurídics del consistori, però va insistir que la suspensió continua en vigor i que, en tot cas, per obtenir la llicència Emin haurà de complir amb els requisits pertinents.

El decalatge entre la sol·licitud i l'atorgament de la llicència, a més, podria ser de mesos, i Sanz va recordar que podria estar supeditat a la presentació d'informes ambientals, de mobilitat o dels bombers. Vaja, que és perfectament factible que fins i tot en el cas que Emin presenti la sol·licitud properament i que l'Ajuntament es vegi obligat a tramitar-la tot i la moratòria, la llicència s'acabi atorgant un cop la suspensió ja hagi estat aixecada. En tot cas, l'edil va remarcar que l'hotel, si es fa, haurà d'encaixar en el pla d'allotjaments turístics que vol elaborar el consistori.

La tinent d'alcalde, que va qualificar la maniobra d'Emin com a “drecera legal”, va considerar per tot plegat que la companyia s'havia “precipitat” amb el comunicat en què divendres celebrava el suposat canvi de postura de l'Ajuntament i donava per fet que l'hotel de luxe tiraria endavant. Sanz va advertir que el govern municipal no admetrà “pressions de cap tipus” sobre els allotjaments turístics, i va insistir que les llicències ja sol·licitades quan es va dictar la moratòria s'estan estudiant “cas per cas”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia