Administracions

Més facilitats per participar als plens de l'Ajuntament de Banyoles

Tots els grups acorden regular la participació de les entitats directament en les sessions

La proposta s'inclourà en la revisió més àmplia del ROM

Tots els polítics electes en les últimes municipals tenen clar que la distància entre l'administració i els administrats és cada vegada més gran. En els programes de tots els grups polítics, hi havia la proposta de mesures per evitar aquest distanciament. En l'últim ple de Banyoles, aquesta realitat es va evidenciar amb la unanimitat que hi va haver en una moció en què es proposava modificar el reglament orgànic municipal (ROM), amb l'objectiu d'habilitar nous canals de participació ciutadana per implicar els veïns en el govern de la ciutat.

Un dels aspectes més rellevants que inclourà la revisió del ROM és la regulació de la participació de les entitats en els plens municipals. Ara, només ho poden fer a través d'algun dels grups municipals amb presència al consistori. Amb el nou ROM, en canvi, podran defensar i debatre les seves mocions o fer precs i preguntes directament al ple. Així mateix, el reglament revisat inclourà la posta en marxa de la figura del síndic municipal, com a màxim exponent de les noves figures administratives que es proposen crear perquè l'Ajuntament rebi queixes i propostes dels veïns.

L'objectiu, doncs, de la revisió del reglament orgànic municipal aprovada en l'últim ple és millorar la gestió administrativa, la comunicació de l'Ajuntament de Banyoles i també la transparència en la gestió de la institució.

La moció va tenir el suport de tots els grups, CiU, al govern, i Junts per Banyoles-ERC, la CUP i ICV, a l'oposició.

LA DATA

17.07.13
Dia en què
es va aprovar l'última revisió del ROM per regular la participació dels partits a la comunicació

LA XIFRA

4
grups
municipals tenen representació al ple de Banyoles i tots van estar d'acord a refer el ROM.

Regular també les noves tecnologies

La revisió del reglament orgànic municipal (ROM) que ara afrontarà l'Ajuntament de Banyoles inclourà també el posicionament d'aquesta administració local en el camp de les noves tecnologies de la informació. Per això, establirà la regulació dels mitjans de comunicació com ara la presència i l'ús de les noves xarxes socials. Així mateix, establirà quin ús es pot fer dels suports audiovisuals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia