Administracions

Roses inverteix en el patrimoni històric i natural

El ple va aprovar millores a punta Falconera, la Ciutadella i el ‘castrum'

El ple de l'Ajuntament de Roses va aprovar ahir tres projectes per millorar una part del seu patrimoni històric i natural. En concret, són inversions que afecten la Ciutadella, el castrum visigòtic i l'espai natural de punta Falconera. En el primer cas, es demanarà una subvenció per consolidar i restaurar una torre muralla medieval, a la façana de mar, segons va explicar el primer tinent d'alcalde, Carles Pàramo. Es demanen 128.000 euros per actuar-hi de manera ràpida per l'estat de degradació. “Està en perill i en cas de gelada o nevada, per exemple, es podria esfondrar”, va dir Pàramo. Es va aprovar per unanimitat.

Pel que fa al castrum, es destinaran 51.000 euros a adequar dues parcel·les municipals com a zona verda. Serà un espai de 1.416 metres quadrats. Les parcel·les van ser comprades per l'Ajuntament el 1996, però fins ara no s'ha pogut afrontar la millora. També es va aprovar per unanimitat.

En canvi, no hi va haver tant de consens amb l'actuació que es vol fer a punta Falconera, on es projecta construir un aparcament per a deu cotxes i un mirador. ERC i també Unió van dir que no era una prioritat per a ells. Finalment, ERC hi va votar en contra, el PSC i Unió es van abstenir i la resta hi van votar a favor.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia