Administracions

Porten a l'ONU el cas d'un policia incapacitat a Figueres

El comitè de persones amb discapacitat envia un informe a l'ONU i inclou la petició de l'exagent de la Guàrdia Urbana de tenir una feina adaptada

El comitè espanyol de representants de persones amb discapacitat, el CERMI, ha inclòs el cas d'un exagent de la Guàrdia Urbana de Figueres incapacitat en l'informe que ha enviat a les Nacions Unides sobre la situació dels discapacitats a l'Estat titulat Drets humans i discapacitat. Aquest informe acusa l'Ajuntament de “discriminació” i assegura que no ha respectat el que estableix la convenció de l'ONU sobre els drets de les persones amb discapacitat en el debat del reglament de segona activitat.

Això va provocar que dijous tots els grups de l'oposició pactessin una pregunta que va defensar la portaveu del PP, Maria Àngels Olmedo, en què van demanar al govern municipal (CiU i el PSC) què n'opina sobre l'informe i el fet que es digui que “l'Ajuntament de Figueres vulnera la Convenció de l'ONU dels drets de les persones amb discapacitat i discrimina els agents de la policia local per raó de discapacitat”, i també si rectificarà. Olmedo també va assegurar que en aquest moment hi ha tres casos a la Guàrdia Urbana. El més conegut és el d'un exagent discapacitat, per culpa d'un accident de trànsit, que va ser destituït el 2009 i que des de llavors lluita perquè li busquin una altra feina.

“Conflicte de normes”

L'alcaldessa, Marta Felip, va respondre que l'Ajuntament feia 23 anys que no complia el deure de tenir un reglament de segona activitat i que “en dos anys de mandat la Marta Felip el va aprovar”.

Sobre l'informe del CERMI, Felip va dir que només en tenien constància per la premsa, i que volia ser “prudent”. I va afegir-hi que l'agent al qual fa referència l'informe (que era al ple) “no s'ha pogut readmetre perquè el jurista de recursos humans de l'Ajuntament diu que estem davant d'un conflicte de normes, ja que la normativa catalana no ho preveu”. L'alcaldessa també va recordar que les instàncies judicials han donat la raó a l'Ajuntament.

Districtes, el 2016

A part, en el ple també es va debatre la recuperació dels districtes a la ciutat de Figueres. Tots els grups van aprovar per unanimitat una moció que aposta pels districtes, i que preveu que se sotmeti al ple durant el primer trimestre del 2016 la proposta per posar-los en funcionament. És un tema del qual fa anys que es parla.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia