Administracions

Masagué nega que afavorís el cap de CDC a Torredembarra

L'exalcalde declara al jutjat com a imputat per la peça que investiga l'adjudicació de les guinguetes de platja

Denuncia que el cas no té fons i que la seva gestió és perseguida

L'exalcalde de Torredembarra Daniel Masagué (CiU) va tornar a passar ahir pels jutjats del Vendrell per declarar com a imputat en una de les peces separades del conegut com a cas Torredembarra, que investiga delictes de presumpta corrupció al municipi sota la seva gestió. En concret, Masagué estava citat per la peça número 4, en què el jutjat d'instrucció número 1 investiga l'adjudicació de les guinguetes de platja de Torredembarra els anys 2011 i 2013 a l'empresa Promoesport, que era propietat de l'actual cap de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) al municipi, Gerard Montserrat.

Després d'una breu declaració davant del jutge, en què va respondre les preguntes de totes les parts, Masagué va assegurar que durant la seva gestió com a alcalde desconeixia els detalls d'aquesta operació, tot i expressar la seva “plena confiança” que es va fer correctament. “Tenia tots els informes favorables dels tècnics, i per això vaig signar el decret d'adjudicació”, va afirmar.

La instrucció veu indicis que l'empresari torrenc Blas Niubó (un dels personatges centrals del cas Torredembarra) va intercedir amb el llavors regidor de Platges, Pere Font (CiU), perquè adjudiqués el servei a l'empresa del cap local del partit. Tots tres (Niubó, Font i Montserrat) estan imputats en el cas, juntament amb l'exalcalde, i ja han declarat també als jutjats.

Masagué, que espera que la peça tingui “poc recorregut”, va vincular la investigació a la persecució a la qual creu que s'ha sotmès la seva gestió. L'exalcalde també va demanar que s'investigui la gestió que va fer d'un concurs similar l'exregidora d'ERC Montse Gassull, que és una de les denunciants principals del cas.

LA FRASE

L'adjudicació tenia tots els informes favorables. Ni coneixia els candidats que hi havia hagut
Daniel Masagué
Exalcalde de Torredembarra

Una instrucció amb sis peces i sota secret

Amb la declaració d'ahir de Masagué, es tanca en principi la instrucció de la peça número 4 del cas Torredembarra, la tercera i darrera de les peces de les quals s'ha aixecat el secret de sumari. La instrucció consta de sis peces diferents, a més del cas central, que es mantenen sota secret per decisió del jutge. El titular del jutjat d'instrucció número 1 del Vendrell també va presentar fa pocs dies l'escrit de conclusions de la peça número 1, que investiga uns lloguers contractats per l'Ajuntament, i està en espera que les parts demanin l'obertura de judici oral o el sobreseïment.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona